7 PRAVIL ZA DOLGO ŽIVLJENJE: S ČETRTIM ZAČNITE TAKOJ!

Za krepitev zdravja je tako nujno upoštevati naslednja preprosta pravila:

  1. NE BEŽITE PRED STRAHOM

Najprej ta strah analizirajte, nato pa ga skušajte doživeti le kot še en občutek v telesu. Verjetno si ne predstavljate, da vam lahko strah, s katerim se ne upate soočiti, prinese več slabega kot dobrega. Zavedati se morate, da se strahu ni potrebno prepustiti, o njemu lahko razmišljate kot o filmu, ki ste ga videli na televiziji. To kar vidite na ekranu, v resničnosti ne obstaja. Strah pride in odide, tako kot kadri v filmu, vendar le, če se ga ne boste krčevito držali.

  1. PRENEHAJTE ŽIVETI V PRETEKLOSTI

Zapomnite si…nikoli ni prepozno, da bi začeli vse od začetka. Vendar, da bi lahko začeli na novo, se morate najprej znebiti preteklosti, ki vas utesnjuje. Prenehajte živeti z bremenom preteklih izgub in neuspehov. To je v tem trenutku tako ali tako mimo…Začnite živeti tako, da dan začnete s polnimi pljuči. Gradite svoje življenje na novih začetkih in odstranite iz svojega življenja vse negativno. Naj bodo slabe stvari del preteklosti…

  1. NE IZGUBLJAJTE MOČI NA SAMOPOMILOVANJU

To je preprosto izguba energije. Samopomilovanje, razmišljanje o stvareh, ki so vas užalile ali potrle v preteklosti…Vse to vas potiska v vrtenje v krogu, vedno znova se vračate na isto mesto, v iste slabe misli. Brez smisla je, da kaznujete sami sebe, samo zato, ker vas je nekdo užalil v preteklosti.

  1. NE VRTITE SE STALNO OKOLI ČRNIH MISLI

Govorite in razmišljajte le o stvareh, ki so v vašem življenju dobre. Obrnite vaše misli na pozitivno stran. Razmišljajte o stvareh, ki vas veselijo, o osebah, ki vas osrečujejo, o dogodkih, katerih se veselite…

  1. V VSAKDAN SI VKLJUČITE ČIM VEČ AKTIVNOSTI, KI VAS VESELIJO

Vzemite si čas za gledališče, kino, sprehod, branje knjige…Kdaj ste si nazadnje vzeli čas in gledali sončni vzhod? Ne zapirajte se pred družabnimi aktivnostmi, udeležujte se rojstnodnevnih povabil, družinskih srečanj, razstav in službenih dogodkov, kjer lahko spoznate tudi kakšno novo osebo.

  1. POMAGAJTE DRUGIM IN TUDI VI SE BOSTE POČUTILI BOLJE

Ste kdaj pomagali sosedi znositi vrečke iz trgovine po stopnicah? Ste pomagali izgubljenemu kužku? Vsak tak dogodek vas lahko navda z življenjsko energijo, saj boste občutili v sebi to, da je nekdo potreboval vašo pomoč.

  1. NE GLEDE NA TO KAKO SE POČUTITE V SEBI, DRŽITE GLAVO PONOSNO DVIGNJENO

Če ste res prepričani v to, da se želite znebiti stresa in črnih misli, vam tega nič ne bo moglo preprečiti. Verjemite vase in ne pustite, da vas vsaka stvar potre in oslabi. Verjemite, na uspeh ne boste dolgo čakali, le prepričani bodite sami vase in ne pustite, da drugi hodijo po vas!

 

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.