Blagodejni učinki akupresure

Blagodejni učinki akupresure

Kaj je akupresura?

Akupresura je starodavna kitajska zdravilna metoda, ki se poslužuje pritiska na nekatere točke telesa, kar blagodejno pomaga pri lajšanju bolečin. S pritiski na te točke – meridiane spodbujamo samozdravilno moč telesa. Človeško telo ima 12 “meridianov” – to so energetske poti v telesu, po katerih kroži energija. Akupunktura in akupresura uporabljata iste točke, vendar se pri akupunkturi za stimulacijo energetskega pretoka uporabljajo igle, medtem ko se pri akupresuri uporablja nežen, vendar močen pritisk prstov. Akupresura je najbolj učinkovita metoda za samozdravljenje bolezni s pomočjo moči in občutljivostjo človeške roke. Obravnava vse vidike človeka kot celote: telesa, čustev, uma in duha. Obravnava jih kot eno, ne kot ločene dele. Z akupresuro sproščamo mišično napetost in uravnotežimo vitalne življenjske sile telesa.

Kaj boste dosegli z akupresuro?

  • osvobodili se boste stresa in napetosti
  • sprostili duha in telo
  • povečali prekrvavitev
  • pomagali pri odstranjevanju strupenih odpadkov
  • sprostili napetost v glavi, vratu in ramenih
  • spodbudili celjenje ran
  • povečali raven energije
  • poskrbeli za splošno dobro počutje
  • lajšali porodne bolečine

Kako deluje akupresura?

Pri akupresuri s prsti pritiskamo na ključne točke na površini telesa ob čemer aktiviramo samozdravilno sposobnost telesa. Ob pritisku na te točke, se sprosti mišična napetost, spodbuja kroženje krvi in ​​življenjske sile telesa za pomoč pri samozdravljenju.

Katere težave lajšamo z akupresuro?

Z akupresuro lahko učinkovito pomagamo pri lajšanju glavobola, obremenitvi oči, težavah s sinusi, bolečinah v vratu in križu, artritisu, bolečinah v mišicah ter pri napetosti povezani s stresom. Poleg tega akupresurno zdravljenje z dotikom povečuje prekrvavitev in telesu omogoča globoko sprostitev. Z lajšanjem stresa akupresura tudi krepi odpornost proti raznim boleznim in spodbuja dobro počutje.

Si lahko z akupresuro pomagamo sami?

Akupresuro lahko izvajamo sami tudi ob pomoči različnih pripomočkov, posebej prilagojenih za masažo pomembnih samozdravilnih točk telesa. Pomagate si lahko z akupresurno blazino, na katero se uležete ali naslonite med počitkom, lahko uporabite akupresurne natikače, ki bodo aktivirali energijske poti med tem ko se boste sprehajali doma ali na prostem. Tudi akupresurni prstani močno vplivajo na zmanjševanje bolečin, fleksibilnost telesa, izboljšavo spanca, zmanjševanje anksioznosti in ostalih dejavnikov s katerimi se dnevno soočamo. V kombinaciji z akupresuro se priporoča pitje večje količine vode, da naše telo lažje odplake strupe iz telesa. Preberite si tudi članek z naslovom Akupresura v vsakdanjem življenju.

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.