ČAS JE ZA SPREMEMBE

Svet se bo spremenil, ko se bo začel spreminjati vsak posameznik. To sem jaz, to si ti, to smo mi vsi. Ker se vse stvari razvijajo iz malega v veliko, moramo vedeti, da se bodo tudi stvari v našem življenju ali v svetu, spremenile na enak način. Ne glede na to, ali gre za spremembo, ki jo želimo v našem osebnem življenju ali želimo spreminjati svet, se sprememba začne z nami samimi. Vi ste tisti mali delček in prispevek svetu, iz katerega se začne val širjenja obilja in vsega dobrega.

Ko postanete VI sprememba, se začnejo spreminjati ljudje okoli vas. Skupaj lahko širimo virus zavesti po vsej Zemlji. Pravzaprav živimo v času sprememb in počasi se bomo morali vsi tega zavedati. Čeprav menite, da ste majhni in nepomembni, temu ni tako. Prav vsak je tu z namenom, je poseben in pomemben. Začnite se imeti radi, začnite ceniti dele sebe in vaše sposobnosti, talente in jih razvijajte. Vsak ima nek talent, vizije, življenjsko moč za ustvarjanje in kreiranje. Vi in svet potrebuje, da se prebudite, izstopite ven iz vaše lupinice in postanete metulj.

Ne dovolite, da vam drugi kradejo sanje, da vam govorijo kako niste dovolj dobri, kako ste nesposobni, kako je nekaj težko doseči in kako vam ne bo uspelo. Pogosto smo žal celo mi sami tisti, ki sodimo sami sebi, se obsojamo in si dopovedujemo vse možne izgovore, da pri sebi nič ne spremenimo. Namesto, da bi se postavili zase in iskali rešitve , si dopuščamo, da smo nebogljeni, bogi, si govorimo kako ne moremo nič spremeniti, kako je težko in dovolimo, da z nami delajo, kot si v resnici ne želimo.

Vendar pomislite, če si zares želite obstati tukaj, biti majhni  in dopustiti, da živite brez volje do sprememb?

Kdaj in kje ste zaključili, da ste ujeti in se ne da nič spremeniti? Kdaj ste se odločili ignorirati sebe? Kdaj ste se začeli pomanjševati, delati nevidne, nepomembne, nezmožne, premajhne, da bi spremenili nekaj, kar je za vas pomembno v življenju? In kdaj ste se naredili tako majhne in nemočne, da menite, kako ne morete nič narediti za sebe in za ta svet?

Prebudite se, saj živite v zmoti. Nekoč, nekje, je bila neka točka, kjer so se globoko v vas ustvarila mnoga prepričanja o vas, vaši vrednosti in pomembnosti. Nekoč, nekje ste vase zaklenili vse zaključke, prepričanja, misli, stališča, opažanja, ki jih imate o sebi, ljudeh in svetu.

Zavedajte se, da so to omejujoča prepričanja, ki vas vsak dan omejujejo, da bi živeli lepše. Vsi zaključki, ki jih imate in ste jih naredili trdne v vas, vam ne pustijo in ne dopuščajo  izbrati za vas drugo realnost. Oklepate se vaših prepričanj, pogledov in rutine, zato se nič ne spremeni.

– Če želite spremembe, boste morali najprej pogledati na stvari drugače. Verjeti morate začeti, da so spremembe na voljo tudi vam v vsakem trenutku, če boste le hoteli pogledati ven iz vaših okvirjev po drugih, neskončnih možnostih. Če tega nočete verjeti, sprememba nikoli ne bo prišla.

– Prav tako sprememba ne bo prišla, če boste samo govorili, kako si želite spremembe, v resnici pa ne boste pripravljeni spremeniti ničesar in ne boste naredili nobenega koraka, da bi izstopili iz vaše cone udobja. To je cona, kjer se počutimo varno, ker nam je vse znano, živimo v rutini, se pritožujemo, a nič ne naredimo, ker bi nam to zamajalo svet in bi se morali prilagajati nečemu drugačnemu.

– Ko si nekaj želite spremeniti, se fokusirajte bolj na to, kaj je tisto, kar želite imeti in naj vas ne straši misel, kako boste do tega prišli. Ne omejujte se na vaše prepričanje, kako vi mislite, da boste to dosegli. Naj bo namera jasna in v vaših mislih jasno določena, vidna. Potem se prepustite Vesolju, kajti za vas ima pripravljenih neskončno poti in možnosti. Sledite sebi in občutkom in bodite pozorni na ljudi, dogodke in situacije v katerih se znajdete. Niste po naključju kjer ste.

– Spremenite mišljenje o vseh negativnih ljudeh, situacijah, ki vam pridejo na pot, saj vam bo morda ravno ta situacija prinesla nekaj za vaš premik. Poiščite dobro tudi v slabem. Otresite se omejujočih prepričanj. Vse je tako, kot mora biti.

– Spremembe se začnejo dogajati, ko si dovolimo rušiti naša dosedanja omejujoča prepričanja in se nehamo boriti z ljudmi in situacijami. Ego je eden izmed naših največjih sovražnikov.  Nikakor noče popustiti in si ne dovoli biti ranljiv, zato se bori za svoj prav, kritizira, zahteva, sodi in brani svojo postavo. Vendar, ko se ga postopoma uspemo otresti, v nas ni več rušilne energije iz katere ne more priti nič lepega in dobrega. Ko ni več ega, se nehamo boriti s svetom in nam postanejo bolj pomembni mir, radost, lahkotnost in veličastnost vsega kar je in začnemo uživati življenje. Začnemo uživati v vibracijah ljubezni, hvaležnosti, sreče in zadovoljstva do najmanjših reči, ki nas obkrožajo.

Ko dosežemo to, lahko rečemo, da smo se začeli spreminjati in s tem začnemo nehote spreminjati vse okoli nas. Ko začnemo živeti drugače, so naše vibracije drugačne in privabljamo k nam vse, kar prej do nas ni moglo. To pa začne postajati prispevek za nas in posledično prispevek naši družbi in svetu.

 

Zapisala Sanja Rehar.

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.