AROMATERAPIJA

Aromaterapija je oblika naravnega zdravilstva, katerega namen je z uporabo naravnih olj, pridobljenih iz cvetov, lubja, stebel, listov, korenin ali drugih delov rastlin izboljšati psihično in fizično počutje.

ZGODOVINA AROMATERAPIJE

O zgodovini aromaterapije je znano bolj malo. Vemo, da so Egipčani razvili eno prvih destilacijskih naprav za pridobivanje olja iz nekaterih rastlin – cedrovine, nageljnovih žbic in cimeta. Ta olja so uporabljali predvsem za balzamiranje umrlih. Tudi Grki so imeli pomembno vlogo pri razvoju aromaterapije. Že sam Hipokrat »oče medicine« je dejal, da aromaterapija pomaga pri zdravljenju.

AROMATERAPIJA V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU

Aromaterapija ima vse večjo vlogo pri:

  • lajšanju bolečin,
  • izboljšanju razpoloženja in
  • povečanju kognitivne funkcije
Aroma naravnih eteričnih olj namreč spodbuja delovanje možganov. Eterična olja se lahko tudi absorbirajo skozi kožo in tako pomagajo pri zdravljenju celega telesa in so temelj aromaterapije, ki temelji na prepričanju, da imajo aromatična olja rastlin zdravilne lastnosti. Ne smemo pa jih enačiti s parfumi in drugimi dišavnimi olji. Eterična olja so povsem naravna, medtem ko so dišavna olja kemično obdelana tako, posnemajo nekatere aromatične vonjave. Eterična olja se pridobivajo na dva načina: bodisi s parno destilacijo ali stiskanjem. Obstaja veliko različnih vrst eteričnih olj in vsako med njimi ima drugačne zdravilne učinke. Jaz najraje uporabljam: ETERIČNO OLJE LIMONSKA TRAVA, ki je znano kot eterično olje za vezivno tkivo. Izredno primerno je za masažna olja in obloge po športnih poškodbah, izvinih in izpahih ter po večji izgubi telesne teže, ko je koža mlahava. Na splošno za to eterično olje velja, da hladi, osvežuje in stimulira. DIŠEČE OLJE ZELENI ČAJ -Dišeče olje zelenega čaja ima mnogo pozitivnih koristi na človekovo telo. Najbolj znan je po tem, da deluje antiseptično, kar ga uvršča v večino proizvodov za nego aknaste in problematične kože. Olje čajevca med drugim tudi povečuje telesno odpornost, poživlja in regenerira. GOLOKA ETERIČNO OLJE IMMUNITY – Rožmarin krepi imunski sistem, skupaj s kančkom antioksidativnega cimeta, z antibakterijskimi dodatki čajevca, okrašenega z božanskim vonjem kapljic nageljnovih žbic. Ko je vaša imunost na psu, nič groznega, to je pravi izdelek za vas. Poglej si še ostala eterična olja iz trgovine, TUKAJ. Tvoja Vila Viva

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.