ČUDEŽNO KOKOSOVO OLJE

ČUDEŽNO KOKOSOVO OLJE

Kokosovo olje ima številne koristi na naše zdravje, ki niso zgolj omejene na nego kože in las.

Ste vedeli, da kokosovo olje:
– izboljšuje prebavo
– krepi imunski sistem, da se lažje brani pred množico okužb in bolezni
– je koristno za srce
– pomaga pri hujšanju
– preprečuje glivična vnetja
– preprečuje prezgodnje staranje kože

Kokosovo olje postaja vedno bolj priljubljeno po celem svetu, ne le v tropskih državah, ki so bogate z nasadi kokosa.

 

PREDNOSTI IN UPORABA KOKOSOVEGA OLJA

Nega kože: Kokosovo olje je odlično masažno olje, ki deluje kot učinkovito vlažilno sredstvo za vse tipe kože, vključno s suho kožo. Prav tako zaradi svojih antioksidativnih lastnosti pomaga pri preprečevanju prezgodnjega staranja, upočasnjuje nastanek gub in povešanje kože. Pomaga tudi pri različnih težavah s kožo, kot na primer luskavici, atopijskem dermatitisu, ekcemu
Kokosovo olje zaradi zgoraj napisanih prednosti predstavlja osnovno sestavino različnih izdelkov za nego telesa, kot so mila, losjoni in kreme, ki se uporabljajo za nego kože.

Nega las: Kokosovo olje pomaga rasti las in jim daje zdrav sijaj. Uporablja se za nego las in izdelavo šamponov, regeneratorjev, mask za lase … Raziskave kažejo, da kokosovo olje zagotavlja zelo dobro zaščito las pred toplotnimi in UV poškodbami. Z redno masažo glave s kokosovim oljem, si lahko pomagate tudi proti nastanku prhljaja, prav tako je učinkovito v borbi proti ušem in gnidam.

Bolezni srca: Kokosovo olje je koristno za srce, saj vsebuje veliko nasičenih maščob. Vsebuje približno 50% lavrinske kisline, ki pomaga pri preprečevanju različnih težav s srcem, kot je previsoka raven holesterola in visok krvni tlak. Kokosovo olje ne povzroča povečanje ravni LDL in zmanjšuje škodo na arterijah ter tako pomaga pri preprečevanju ateroskleroze.

Izguba teže: Kokosovo olje je zelo koristno za hujšanje. Raziskave kažejo, da kokosovo olje pomaga zmanjšati obseg trebuha pri ženskah, prav tako je lahko prebavljivo in pomaga pri zdravem delovanju ščitnice in endokrinega sistema. Kokosovo olje je priporočljivo uporabljati kot primarno jedilno olje.

Imunski sistem: Krepi imunski sistem, ker deluje antibakterijsko, protivnetno in protiglivično. Naše telo lavrinsko kislino, ki je prisotna v kokosovem olju pretvori v monolaurin, ki se telesu pomaga spopadati z virusi in bakterijami, ki povzročajo bolezni, kot so herpes, gripa, citomegalovirus, in celo HIV.

Prebava: Redno uživanje kokosovega olja prispeva k izboljšanju delovanja prebavnega sistema in s tem pomaga preprečevati različne želodčne težave in težave povezane s prebavo, vključno s sindromom razdražljivega črevesja. Nasičene maščobe prisotne v kokosovem olju imajo antimikrobne lastnosti in pomagajo pri spopadanju z različnimi bakterijami, glivicami in paraziti, ki lahko povzročijo prebavne motnje. Prav tako pomaga pri absorpciji ostalih hranil, kot so vitamini, minerali in aminokisline.

Candida: Candida, poznana tudi kot sistemska kandidaza je bolezen, ki povzroča prekomerno in nenadzorovano rast kvasovk v želodcu. Kokosovo olje je močan uničevalec kandide in eden od najmočnejših naravnih antimikotikov. Vsebuje lavrinsko kislino in kaprilno kislino, ki pomagata pri preprečevanju razraščanja kandide in krepitvi imunskega sistema.

Celjenje ran: Kadar kokosovo olje uporabljamo za zdravljenje ran in odrgnin kokosovo olje tvori kemično plast, ki ščiti okuženo del telesa pred zunanjim prahom, zrakom, glivicami, bakterijami in virusi. Kokosovo olje zato zelo učinkovito zdravi odrgnine, saj pospešuje celjenje poškodovanih tkiv.

Kokosovo olje priporočamo za vsakodnevno uporabo tako pri pripravi hrane, kot tudi za nego kože in las.

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.