Sol za vaše zdravje? Vas zanima?

Sol za vaše zdravje

Himalajska sol – sol za vaše zdravje

Himalajska sol je najčistejša in najbolj zdrava od vseh soli. Izkopavajo jo v 250 milijonov let starih rudnikih ob vznožju Himalaje. Ročno ekstrahirana sol je minimalno obdelana, kar pomeni, da je nerafinirana in brez dodatkov. Sol ni kontaminirana s toksini in škodljivimi snovmi, ter vsebuje vseh 84 elementov (mineralov), ki jih najdemo v človeškem telesu.

Roza himalajska sol vključuje bistveno večje število mineralov kot običajna kuhinjska sol in prav zaradi tega ima to značilno rožnato barvo.

Tako kot kuhinjska sol je tudi himalajska večinoma sestavljena iz natrijevega klorida. Vendar pa naravni postopek pridobivanja omogoča, da ima roza sol številne druge minerale in elemente v sledovih, ki jih v običajni kuhinjski soli ne najdemo. Naravni jod v himalajski soli zelo učinkovito pomaga telesu ustvariti ravnovesje elektrolitov, pomaga črevesju absorbirati hranila in znižuje krvni tlak.

Rožnato himalajsko sol lahko kupite fino mleto, tako kot običajno kuhinjsko sol, na voljo pa je tudi grobo mleta, ki se prodaja v večjih velikostih kristalov.

Lahko jo uporabljate v kuhinji na enak način kot navadno kuhinjsko sol. Je tudi zelo učinkovita sestavina kozmetičnih preparatov in tretmajev, ki si jih lahko kupite ali pa skoraj zastonj sami pripravite doma.

Solne kopeli so odličen način sproščanja in poživljanja telesa, z malo dobre volje lahko naredite solno kopel po svojem okusu.

Eden od načinov je, da noge namočite v toplo vodo, nasičeno s soljo (priporočamo 1/8 skodelice roza himalajske soli na 3,5l vode). Kopel lahko oplemenitite še z žličko kokosovega olja, ki bo kožo navlažil in z nekaj kapljic eteričnega olja rožmarina ali evkaliptusa. Solna kopel za noge je vedno priporočljiva, saj dela čudeže za utrujena stopala.

 

Himalajska solna lučka poživi in osvetli prostor, poleg tega pa ima tudi številne pozitivne lastnosti.

Zdravilna sposobnost solnih lučk je znana že od davnih časov. Lučke imajo sposobnost izboljšati kakovost zraka v prostoru, hkrati pa nam dajejo občutek svežine, podobno kakor bi bili nekje ob morju, jezeru ali v gorah.

Potrjeno je, da so ljudje, ki živijo ob morju, bolj zdravi. Sol je edinstven naravni antiseptik in glavni dejavnik, ki vpliva na zdravje, dobro počutje in dolgoživost. Morski zrak, ki ga svetilka oddaja pri segrevanju, pospešuje pomlajevanje celic in ima pomirjujoč učinek.

Naravna himalajska sol

Lučka je izdelana iz kamna naravne himalajske soli, znane kot naravni ionizatorji zraka. Je skupek mineralov in mikroelementov ter zdravilne energije. Himalajsko sol imenujemo tudi sol Bogov, saj se v njeni bližini naše celice počutijo v energijsko prvotnem stanju. Nežna svetloba, ki jo oddaja, vas bo pomirila in sprostila.

Kako in na kakšen način deluje solna lučka

Solna lučka deluje na podlagi soli, svetlobe in toplote. Ko solno lučko prižgete se začne sol segrevati. Prostor se počasi nasiči z negativno nabitimi ioni natrija, joda in klora, ki vplivajo na škodljive delce v zraku. Mikroklima v zraku se izboljša in prav tako zasičenost zraka s pozitivnimi elementi.

Pri segrevanju lučka nevtralizira viruse in bakterije in glivice. Odpravlja tudi neprijetne vonjave in cigaretni dim.

Pozitivne lastnosti lučke:

  • Blagodejno vpliva na astmo in alergije (ima pomembno vlogo pri čiščenju prostora).
  • Preprečuje in lajša kašelj (solne lučke absorbirajo pozitivno nabite ione, ki jih proizvajajo električne naprave in se nabirajo v pljučih).
  • Dvig energije ( lučka oddaja pomirjujočo svetlobo, ki na nas deluje kot ojačevalec energije).
  • Veča koncentracijo (pripomore k dobremu krvnemu pretoku in dovajanju kisika v vse organe).

Imuno stimulacijske lastnosti lučke iz Himalajske soli zagotavljajo hitro obnavljanje celic in pozitivno delujejo na živčni sistem. Lučka pomaga tudi pri nespečnost, odpravlja stres in kronično utrujenost, izboljšuje učinkovitost ter razpoloženje.

Lučka je primerna za vse prostore. Znano je, da pozitivno vpliva na vse električne aparate, ki sevajo (računalnik, televizija…), saj nevtralizira elektrosmog.

Že kratko, 15-minutno bivanje v prostoru, kjer se uporablja solna lučka bo dovolj, da boste čutili blagodejni vpliv na vaše počutje.

Lučka iz himalajske soli ni škodljiva za okolje in je narejena iz naravne kristalne soli. Je ekonomična ter prijazne do narave.

Kje kupiti izdelke iz himalajske soli?

Za vas smo pripravili pester izbor izdelkov, ki vam bodo olajšali tegobe in s katerimi bo vaše življenje lepše. Tukaj>

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.