Aromaterapija

Aromaterapija je oblika naravnega zdravilstva, katerega namen je z uporabo naravnih eteričnih olj, pridobljenih iz cvetov, lubja, stebel, listov, korenin ali drugih delov rastlin izboljšati psihično in fizično počutje.

Aromaterapija in eterična olja

Aroma naravnih eteričnih olj namreč spodbuja delovanje možganov. Eterična olja se lahko tudi absorbirajo skozi kožo in tako pomagajo pri zdravljenju celega telesa in so temelj aromaterapije, ki temelji na prepričanju, da imajo aromatična olja rastlin zdravilne lastnosti.

Ne smemo pa jih enačiti s parfumi in drugimi dišavnimi olji. Eterična olja so povsem naravna, medtem ko so dišavna olja kemično obdelana tako, posnemajo nekatere aromatične vonjave.

Eterična olja se pridobivajo na dva načina: bodisi s parno destilacijo ali stiskanjem. Obstaja veliko različnih vrst eteričnih olj in vsako med njimi ima drugačne zdravilne učinke.

Aromaterapija za vaš dom

V naši pestri ponudbi lahko izbirate med različnimi olji, kapljicami ter pripomočki:

Zgodovina aromaterapije

O zgodovini aromaterapije je znano bolj malo. Vemo, da so Egipčani razvili eno prvih destilacijskih naprav za pridobivanje olja iz nekaterih rastlin – cedrovine, nageljnovih žbic in cimeta. Ta olja so uporabljali predvsem za balzamiranje umrlih. Tudi Grki so imeli pomembno vlogo pri razvoju aromaterapije. Že sam Hipokrat »oče medicine« je dejal, da aromaterapija pomaga pri zdravljenju.

Aromaterapija ima vse večjo vlogo pri:

  • lajšanju bolečin,
  • izboljšanju razpoloženja in
  • povečanju kognitivne funkcije

Aromaterapija je koristna pri »dopolnilnem« zdravljenju, je dobra preventiva in odlično sredstvo za sproščanje in pomiritev, dodatna lepotilna nega, primerna za čiščenje in odišavljanje doma itd.


Novo
15.99 z DDV
Novo

Aromaterapija

Abalone školjka 8×6

2.99 z DDV
4.99 z DDV

Aromaterapija

Satya Nag Champa

3.99 z DDV
12.99 z DDV
14.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.