BACHOVE KAPLJICE

Kaj so Bachove kapljice?

Bachove kapljice je razvil dr. Edward Bach, britanski zdravnik in homeopat. Njegova največja želja je bila pomagati ljudem pri njihovih boleznih, na čim bolj naraven način. Prišel je do spoznanja, da je bolezen posledica porušene harmonije med dušo in telesom. Rešitev pa je našel v naravi. Opredelil je 38 nestrupenih rastlin iz katerih je pripravil cvetne esence za samozdravljenje, ki vplivajo na telo in duha ter posledično na počutje in zdravje.

Bachove esence delujejo neposredno na čustveni kot tudi na mentalni ravni. So v oporo v stresnih situacijah in mirijo čustvene stiske posameznika. Prav tako nam pomagajo v kriznih situacijah, kot so ločitev, smrt, osamljenost, menopavza, najstništvo, izpiti, javni nastopi, menjava zaposlitve, selitev…., da se umirimo in ohranimo trezno glavo. Njihov namen je duhovno očiščenje.

Danes jim zaupajo milijoni ljudi po vsem svetu, njihova uporaba pa še vedno narašča.

Kako uporabljamo Bachove kapljice?

Bachove kapljice lahko uporabljamo za spanje, pomiritev, tesnobo in za otroke. So nestrupene, nimajo stranskih učinkov in so zelo preproste za uporabo.

Tako kot ljudje, pa so tudi živali vedno bolj izpostavljene različnim pritiskom in stresnim situacijam. So homeopatski pripravek za pomirjanje psov in mačk v stresnih obdobjih, kot so: pokanje petard in ognjemeti,  potovanja, selitev, agresivnost, strah in tesnoba.

Izbira Bachovih kapljic naj ne temelji na zunanjih simptomih ali boleznih, ampak na trenutnem počutju, miselni naravnanosti in značaju uporabnika.

Ne nadomeščajo klasičnega zdravljenja, vendar ga dopolnjujejo in nam olajšajo pot do ozdravljenja. Pri ljudeh je to opazno kot okrepljeno notranje ravnovesje.


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.