Eterična olja

Eterična olja niso nič drugega kot naravne snovi, ki jih preko žlez izločajo aromatične rastline. Nahajajo se v različnih delih rastlin: v popkih, cvetovih, steblih, listih, koreninah, plodovih, … Običajno so brezbarvna, lahko pa so obarvana rahlo rumeno. Eterično olje je netopno in običajno lažje od vode. Najpogosteje se pridobivajo s postopkom hladnega stiskanja, v postopku parne destilacije in s ekstrakcijo s topili. Ker so eterična olja koncentrirana, moramo z njimi ravnati izredno previdno.

Naravna eterična olja imajo neverjetno lastnost, da lahko že z samo vdihavanjem spodbudijo imunski sistem, pospešijo prebavo, še posebaj pa so priporočljiva pri prehladih in obolenjih dihal.

Predno jih začnemo uporabljati je dobro, da se pozanimamo o načinu njihove uporabe in njihovih učinkih. Še posebaj moramo biti previdni kadar jih uporabljamo pri otrocih. S praktično uporabo aromaterapije v vsakdanjem življenju, si lahko omilimo marsikatero težavo, če le izberemo pravo olje: nrp. glavobol lahko preprečimo z vonjem citrusov ali rožmarina, imunski sistem pa okrepimo z evkaliptusom, cipreseo, borom ali cedro.

Najpopularnejša oblika uporabe eteričnih olj je v izparilnikih ali difuzorjih. Le ta ga razprši v zrak, pri tem pa se ne segreva in tako ohrani vse terapevtske lastnosti. Pogosto se uporabljajo v savnah za odišavljanje prostorov ali kot dodatek oljem za masažo. Za nego telesa in lasišča pa si lahko pripravimo piling ali masko.

Preizkusite naša eterična olja in očarani boste tako nad kakovostjo, kot nad neverjetnim, dolgo obstojnim vonjem. Vnesite v vaše vsakdanje življenje harmonijo in ravnovesje. Razvajate sebe in svoje telo in si vzemite čas zase.


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.