DOBRO POČUTJE IN OSEBNA NEGA

Dobro počutje in zdravje – Vas zanima kaj lahko naredite sami za krepitev svojega dobrega počutja in duševnega zdravja?

Najbolje za dobro počutje in pravilno delujoč imunski sistem je skrbeti za zdrav način življenja. Vsak posameznik naj bi zagotovil dobro telesno pripravljenost z zadostnim gibanjem.

Za imunski sistem skrbimo tudi z zdravim prehranjevanjem in zadostnim vnosom tekočine. Odlična izbira za popolno hidracijo v vsakem letnem času so odlični čaji.

Proizvodnja in promocija mila sta imela veliko vlogo pri spodbujanju čistosti kot zaželenega, privlačnega življenjskega sloga. Konec 19. stoletja so se ljudje začeli zavedati razmerja med čistočo in dobrim zdravjem.

Vzdrževanje telesa ima pozitivne učinke na človekovo družbeno življenje ter na njegovo fizično in duševno zdravje. Osebna higiena je preprosto skrb za telo in vzdrževanje čistega in zdravega telesa.

Razvoj in vzdrževanje osebne higienske rutine je ključnega pomena za zdravo telo in duha

V vaši spletni trgovini si lahko ogledate našo bogato ponudbo izredno kvalitetnih izdelkov za osebno nego: glineno milo, bio balzam, kreme za obraz, naravno kozmetiko za obraz,…

V 17. stoletju se je večina ljudi iz višjega razreda le redko, če sploh kdaj, kopala. Občasno so si umili obraze in roke, ob menjavi bele posteljnine pod oblačili pa so se držali “čistih”.

Ideja o čistoči se je osredotočila na njihova oblačila, zlasti na oblačila, ki so se nosila ob koži. Splošno stališče je bilo, da so bela platnena oblačila, ki so jih nosili pod zunanjimi oblačili, absorbirala nečistoče telesa in pri tem očistila kožo.

Koncept čistoče se je postopoma spreminjal, začenši z višjim slojem in se razširil na nastajajoči srednji sloj. Konec 18. stoletja je kopanje med bogataši dobivalo novo obliko osebne nege. V krogih višjega razreda so moški in ženske začeli videti novo vrednost v čistosti in kopanju.

V 19. stoletju je osebna nega postala nekaj, kar so ljudje mislili, da jih ločuje od nižjih slojev. Sredi stoletja so redna kopanja postala običajna. Napredek v industriji, vodovodarstvu, arhitekturi in znanosti je pomagal razširiti prakso kopanja in umivanja rok.


Dobro počutje in nega

Toaletka za učiteljico

4.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Yoni jajčka – Kamena strela

54.99 z DDV
-20%
19.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Pajkice Mandala črne

19.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Pajkice Nebeška Mandala

19.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Kopalna morska sol s koprivo

5.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Kopalna morska sol z ognjičem

5.99 z DDV
9.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.