ČAJI

Čaji so brezalkoholni pripravek, ki vsebuje tein in se ga pripravlja iz listov čajevca. Pripravimo ga tako, da prelijemo posušene liste z vrelo vodo. Listom lahko dodamo druga zelišča, začimbe ali sadne dodatke.

Prvotna domovina čajevca naj bi bila Indija. Čaj lahko pijemo na različne načine, v Tibetu npr. pijejo čaj z jakovim maslom in soljo, medtem ko se v Evropi dodaja predvsem sladkor, mleko, limono, rum,…

Glede na postopek pridelave ločimo 4 vrste čajev in sicer glede na oksidacijo listov:

  • črni čaj
  • zeleni laj
  • oolong
  • beli čaj

Čaji – napitek ali zdravilo?

Blagodejene in zdravilne učinke rastlin poznamo že tisočletja. Vsak pozna kamilico, kot čaj za želodec in pomiritev prebavnih težav, čaj za spanje s pasijonko, čaj za pomiritev z vonjem sivke, šipek čaj in še bi lahko naštevali.

Danes je zelo razširjena uporaba čajev v takoimenovanih filter vrečkah, saj so primerna za hitro in predvsem enostavno pripravo. Vendar naravni čaj in organski čaj postajata vedno bolj priljubljena, saj se pri njihovi pridelavi uporabljajo samo certificirane surovine najvišje kakovosti.

Na naši spletni strani vam ponujamo čaje dveh družinskih podjetij Shot maa in Solaris. Shoti maa navdušuje jogijska tradicija. Organski čaji so narejeni na podlagi izkušenj in znanja o zeliščih, jogi in naravnih živilih.  Podjetje Solaris ima sedeže na Irskem in je specializirano za mešanje organskih čajev in zeliščnih infuzij za katero je bilo tudi že mednarodno nagrajeno.

Poskrbite za to, da boste uživali predvsem kakovosten čaj, pa naj si bodi kot osvežilni napitek ali kot zdravilo za lajšanje različnih tegob.


7.19 z DDV
8.79 z DDV
7.99 z DDV
6.39 z DDV
6.39 z DDV
6.39 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.