Himalajska sol

Himalajska sol je najčistejša in najbolj zdrava od vseh soli. Izkopavajo jo v 250 milijonov let starih rudnikih ob vznožju Himalaje. Ročno ekstrahirana sol je minimalno obdelana, kar pomeni, da je nerafinirana in brez dodatkov. Sol ni kontaminirana s toksini in škodljivimi snovmi, ter vsebuje vseh 84 elementov (mineralov), ki jih najdemo v človeškem telesu.

Roza himalajska sol vključuje bistveno večje število mineralov kot običajna kuhinjska sol in prav zaradi tega ima to značilno rožnato barvo.

Najdemo jo v različnih oblikah od pilinga, soli za kopel, do slanice za kuhanje in solnih svetilk.

Tako kot kuhinjska sol je je večinoma sestavljena iz natrijevega klorida. Vendar pa naravni postopek obiranja omogoča, da ima roza sol številne druge minerale in elemente v sledovih, ki jih v običajni kuhinjski soli ne najdemo. Naravni jod v himalajski soli zelo učinkovito pomaga telesu ustvariti ravnovesje elektrolitov, pomaga črevesju absorbirati hranila in znižuje krvni tlak.

Rožnato himalajsko sol lahko kupite fino mleto, tako kot običajno kuhinjsko sol, na voljo pa so tudi grobe sorte, ki se prodajajo v večjih velikostih kristalov. Lahko jo uporabljate v kuhinji na enak način kot navadno kuhinjsko sol. Prav tako lahko pomaga vaši koži zadrževati vlago, zaradi česar je idealna sestavina za namakanje nog v obliki spa. Noge namočite v toplo vodo, nasičeno s soljo (pomislite 1/8 skodelice roza himalajske soli na 3,5l vode).To lahko pomaga pri lajšanju bolečih, utrujenih nog po dolgem dnevu.

Himalajska sol kje kupiti?

Za vas smo pripravili pester izbor izdelkov, ki vam bodo olajšali tegobe in s katerimi bo vaše življenje lepše.


Dobro počutje in nega

Himalajska sol v kosih

1.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Himalajska sol, 500g

16.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Svečnik iz himalajske soli

15.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Himalajska sol, 300g

5.99 z DDV
15.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Himalajska sol – fino mleta

9.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Himalajska sol, 1kg

9.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Neti vrček za čiščenje sinusov

19.99 z DDV

Dobro počutje in nega

HIMALAJSKA SOL – MILO SRCE

8.99 z DDV

Dobro počutje in nega

USB ADAPTER ZA SOLNE LUČKE

6.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Himalajska solna lučka

19.99 z DDV
Ni na zalogi
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.