Kozmetika

Kozmetika danes zavzema bistveno mesto na svetu. Kozmetika je postala del naše rutine. Njena uporaba se je v zadnjih letih znatno povečala. Lahko se proizvaja v organski in hipoalergenski obliki, da ustreza zahtevam uporabnikov.

Pomen kozmetike se je povečal, saj si mnogi želijo ostati mladi in privlačni. Danes na voljo v obliki krem, šmink, parfumov, senčil, lakov za nohte, lakov za lase itd. Kozmetične kreme služijo kot hrana za kožo za trdo, suho in razpokano kožo.
Kozmetiko, kot so kreme, geli in kolonjske vode, vsak dan uporabljajo tako ženske kot moški.

Preverite pestro ponudbo naših izdelkov za nego obraza in telesa od trdih šamponov, mask za obraz, balzamov, ušesnih sveč, … enostavno naročite svojo kozmetiko online!

Medtem ko nekateri domnevajo, da so kozmetični izdelki nedavni izum, odkritja uporabe kozmetike segajo tisoče let nazaj.

Odkriti so bili ostanki palet, starih približno 100.000 let. Te so bile najverjetneje uporabljene za jamsko umetnost in dekoracijo telesa. Veliko kasneje so stari Egipčani uporabljali dišeča olja in mazila za čiščenje in mehčanje kože, zaščito pred soncem in vetrom ter celo za prikrivanje telesnih vonjav.

Težka ličila okoli oči so v starodavnem Egiptu postala pogosta tudi kot lepotna izjava, pa tudi kot zaščita pred zlemi duhovi.

V srednjem veku so začele ženske negovati tudi druge dele telesa, tako so imele dame lase zelo dolge. Nestrpno so pričakovali obiske potujočih trgovcev, ki so jih prodajali balzame, zelišča in toaletne izdelke. V tistem času je bilo osebno negovanje nedostojno in žaljivo in katoliška cerkev je skušala odpraviti vse prakse, ki so omogočale ženskam da so bile privlačnejše.


Dobro počutje in nega

Toaletka za učiteljico

4.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Toaletka za učiteljico

4.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Yoni jajčka – Kamena strela

54.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Kopalna morska sol s koprivo

5.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Kopalna morska sol z ognjičem

5.99 z DDV
9.99 z DDV
9.99 z DDV

Aromaterapija

Bold parfumsko olje

9.99 z DDV

Aromaterapija

Eiffel parfumsko olje

9.99 z DDV
-12%
14.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.