Drevo življenja

Drevo življenja ali Tree of life je priljubljen in univerzalen simbol, ki predstavlja različne stvari v različnih kulturah in religijah. Simbol ne spada v določeno kulturo, saj se že stoletja uporablja po vsem svetu. Drevo velja za sveti simbol, ki ima pomemben pomen tako v verski kot v duhovni filozofiji. Medtem ko simbolizira veliko različnih stvari, obstaja nekaj skupnih tem, ki jih simbol predstavlja v več kulturah.

Prav tako je simbol Tree of life je postal zelo priljubljen v oblikovanju nakita, ni le modni trend, temveč simbol z globljim pomenom.

Običajno predstavlja medsebojno povezanost vsega v vesolju. Simbolizira združenost in služi kot opomin, da nikoli niste sami ali osamljeni temveč, da ste povezani s svetom. Korenine drevesa življenja so vkopane globoko in na široko v zemljo, s čimer sprejemajo hrano od Matere Zemlje, njene veje pa segajo do neba in sprejemajo energijo od sonca in lune. Predstavlja rast – od majhne, občutljive sadike do velikanskega, močnega drevesa. Ima zapleteno mrežo vej, ki predstavlja, kako družina raste in se širi skozi številne generacije. Služi kot opomnik na edinstven, pomirjujoč občutek, ki ga človek začuti ob drevesu.

Drevo življenja se kot simbol sega vse do antičnih časov. Najstarejši znani primer so našli pri izkopavanjih Domuztepe v Turčiji, ki segajo približno v 7000 pr. Menijo, da se je simbol od tam širil na različne načine. Podobno upodobitev drevesa so odkrili pri Akadcih, ki sega v leto 3000 pred našim štetjem. Simboli so upodabljali bor, in ker borovci ne umirajo, naj bi bili simboli drevesa življenja.


24.99 z DDV
7.99 z DDV
6.99 z DDV

Drevo življenja

Uhani drevo življenja

10.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.