MISTIČNA MANTRA OM

Predstavlja temeljni prazvok vesolja, najsvetejši glas, vibracijo, ki napolnjuje vse, kar je, bo in je bilo. V hinduizmu predstavlja trojstvo najvišjih bogov – Višnuja, Šive in Brahme. Kot sveti simbol predstavlja božansko, vseobsegajočo zavest.

Mantra OM je kraljica vseh manter. Vsaka mantra se začne in konča z mantro OM. Izkustvo pomena OM avtomatično vodi k polnemu razumevanju vseh drugih manter. Je največja in univerzalna mantra in jo lahko uporabljamo za vse namembnosti.

Om, v hinduizmu in drugih religijah predvsem v Indiji, velja za največjo med vsemi mantrami. Zlog om sestavljajo trije zvoki a-u-m (v sanskrtu se samoglasnika a in u združita, da postaneta o), ki predstavljajo več pomembnih triad: zemeljski svet, ozračje in nebesa; misel, govor in delovanje; tri lastnosti (gune) snovi (dobrota, strast in tema); in tri svete vedske spise (Rigveda, Yajurveda in Samaveda). Tako om mistično uteleša bistvo celotnega vesolja. Izgovarja se na začetku in na koncu hindujskih molitev, napevov in meditacije, prosto pa se uporablja tudi v budističnem in jainskem obredu.

Naš nasvet: Vsak dan si vzemite 5 minut zase, zaprite oči in pričnite govoriti OM. To vam bo pomagalo prečistiti misli in razbremeniti napetost telesa. Skrbi bodo izginile, um umiril.

5.99 z DDV

Kamni in kristali

925 Zap. Sodalit in Om

24.99 z DDV

Nakit kamni in kristali

Obesek Roževec in simbol OM

12.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Om Roževec

12.99 z DDV
Ni na zalogi
12.99 z DDV
Ni na zalogi

Dobro počutje in nega

Pojoča posoda Om

35.99 z DDV
Ni na zalogi

Dobro počutje in nega

Pojoča posoda Om

35.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.