MISTIČNA MANTRA OM

Predstavlja temeljni prazvok vesolja, najsvetejši glas, vibracijo, ki napolnjuje vse, kar je, bo in je bilo. V hinduizmu predstavlja trojstvo najvišjih bogov – Višnuja, Šive in Brahme. Kot sveti simbol predstavlja božansko, vseobsegajočo zavest.

Mantra OM je kraljica vseh manter. Vsaka mantra se začne in konča z mantro OM. Izkustvo pomena OM avtomatično vodi k polnemu razumevanju vseh drugih manter. Je največja in univerzalna mantra in jo lahko uporabljamo za vse namembnosti.

Om, v hinduizmu in drugih religijah predvsem v Indiji, velja za največjo med vsemi mantrami. Zlog om sestavljajo trije zvoki a-u-m (v sanskrtu se samoglasnika a in u združita, da postaneta o), ki predstavljajo več pomembnih triad: zemeljski svet, ozračje in nebesa; misel, govor in delovanje; tri lastnosti (gune) snovi (dobrota, strast in tema); in tri svete vedske spise (Rigveda, Yajurveda in Samaveda). Tako om mistično uteleša bistvo celotnega vesolja. Izgovarja se na začetku in na koncu hindujskih molitev, napevov in meditacije, prosto pa se uporablja tudi v budističnem in jainskem obredu.

Naš nasvet: Vsak dan si vzemite 5 minut zase, zaprite oči in pričnite govoriti OM. To vam bo pomagalo prečistiti misli in razbremeniti napetost telesa. Skrbi bodo izginile, um umiril.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.