AHAT

Kamen zdravljenja in ozemljitve

Kristal Ahat, znan kot stabilizator, je kamen, ki ga želite poklicati v podporo, ko v svojem življenju potrebujete stabilnost in ozemljitev. Poleg podporne energije je bil kamen Ahat že dolgo občudovan zaradi svoje neverjetne lepote. Kombinacija magmatske kamnine z nanosi silicijevega dioksida, ki jih najdemo v podzemni vodi, dajejo kamnu neverjeten videz. Ahat ima neverjetno močne sposobnosti ozemljitve. Njegova razpoložljivost je v različnih barvah, vključno s paleto bele, vijolične, črne, sive, rumene, roza, rdeče in rjave.

Kristalne lastnosti ahata delujejo tako, da vas povežejo z nežnimi vibracijami Zemlje in postane nežen kamen z lahkotno, razpršeno energijo. Z blagimi vibracijami in enakomernim ritmom vam lahko prinese občutek miru in podpore, ko se počutite razpršeni ali preobremenjeni zaradi sodobnega načina življenja.

Ahat spodbuja našo ljubezen do sebe in nam pomaga, da se sprejmemo takšne, kot v resnici smo. Skozi ahat teče energično pomirjujoč učinek, ki odpravlja strahove tam, kjer se pojavijo. Ahati so znani tudi kot zaščitni kamni, ki zadržujejo negativne energije in vibracije ter dajejo njihovemu uporabniku pomirjujoč občutek varnosti in ravnovesja. Zato je tudi ahat zelo rad nošen kot amulet.

Ahat je različica kalcedona in je na voljo v široki paleti barv in vrst. Ahati so pogosto črtasti ali pikčasti.

Ahat je čudovit dragi kamen za uravnovešanje uma, telesa in duha ter vam pomaga upočasniti in se osredotočiti. Negativno energijo spreminja v pozitivno. Krepi mentalne funkcije, izboljšuje koncentracijo, krepi zaznavanje in analitične sposobnosti. Je pomirjujoč dragi kamen, ki zdravi notranjo jezo, tesnobo in pomaga pri krepitvi odnosov. To je kamen, ki ga potrebujete za stabilnost in ravnovesje.

Fizično ahat vpliva na prebavne funkcije. Čisti limfni sistem in trebušno slinavko; krepi krvne žile in zdravi kožne bolezni. Čudovit je tudi za neprespane noči, saj ima pomirjujoč učinek.

Čudovit ​​razpon barv, ki sestavljajo drage kamne ahat, so bili prvič odkriti v sladkem toku reke Achates na Siciliji, ki slovi po svojih safirno modrih odtenkih in mističnem bogastvu, skritem v strugi. Te kamne je našel starogrški filozof Teofrast. Agate so takrat veljale za neprecenljivo odkritje. Odganjale naj bi vse vrste zla, zdravile škorpijonove pike in kačje ugrize, mirile divjajoče nevihte in prinašale zmago v vojni.


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.