Ametist

Ametist je eden najbolj znanih in najvidnejših kristalov zaradi svoje čudovite obarvanosti ter duhovnega in dobesednega pomena. Lahko ga najdemo po vsem svetu. Nekatera najdragocenejša nahajališča so v Grčiji, Italiji, na Bližnjem vzhodu, v Braziliji, Urugvaju in Severni Afriki.

Duhovni pomen Ametista je prizemljenost, spokojnost in umirjenost. Dobesedni pomen pa ”ni zastrupljen” – njegovo ime se prevede iz grške besede améthystos.

Že ob pogledu na ta briljantni kristal lahko takoj začutite duševni mir. Pravzaprav so njegove sijoče vijolične in bele barve skozi zgodovino predstavljale streznitev čustev in duha. Če postavite ametist na čelo, popek ali srce, lahko takoj zaznate jezo, frustracije in bes, ki zapustijo vaše telo.

Jasnovidci, mediji in drugi izvajalci vedeževanja zelo cenijo lepoto ametista. Pogosto okrasijo svete oltarje in prostore s svojimi osupljivimi vijoličnimi vzorci.

Ametist je eden redkih kristalov, ki ga lahko uporabimo z namenom izboljšanja intelektualnih in možganskih spodobnosti. Za najboljše rezultate uporabite ametist kot nakit (npr. zapestnica ali obesek ametist) ali pa ga imejte v žepu, blizu sebe. Ugotovili boste, da vam lahko pomaga ohraniti bistro glavo. Uporaba ametista vam lahko pomaga trezno in kritično razmišljati o situacijah, s katerimi se soočate. To je čudovit kristal za uporabo, če se pogosto znajdete v situacijah, ko niste prepričani, kako ukrepati. Uporaba ametista vam pomaga jasno razmišljati in ne pusti, da bi vaša čustva zameglila vašo presojo.

Na fizični ravni krepi celotni organizem, imunski sistem in mišično tkivo. Uravnava krvni sladkor, ugodno deluje na srce. Ščiti pred raznimi škodljivimi sevanji in pred raznimi psihičnimi pritiski. Spodbuja voljo, intuicijo in spomin ter vrača samozavest. Pomaga pri glavobolih, migreni in epilepsiji ter odganja strah. Pomaga pri koncentraciji in nespečnosti.

Zagotovo bo ostal eden duhovno najbogatejših kristalov vseh časov.


19.99 z DDV
-12%
18.99 z DDV
16.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.