Granat

Kamen predanosti

Pomen kristala sega v starodavno zgodovino in izvira iz latinske besede granatum, kar pomeni granatno jabolko, ki kaže na njegovo intenzivno rdečo barvo, ki spominja na bleščeče globoko rdeče seme ploda. Ti lepi kamni prihajajo v različnih barvah, od temno bogato rdeče do globoko vijolično-rdeče.

Granat je zelo koristen kamen, ko se boste znašli v krizi. Še posebej je koristen v situacijah, ko se vam bo zazdelo, da ni izhoda ali kjer se je življenje razdrobilo ali je travmatično. Prav tako prinaša pogum in upanje v navidezno brezupnih razmerah.

Granat odstranjuje in preobraža negativne energije v pozitivne, da bi okrepil in pozdravil telo in duha. Lahko mu rečemo tudi kamen predanosti. Pomaga pri spreminjanju starega vedenja in premikanju mimo zastarelih idej.

Kristal so cenili tudi draguljarji zgodnjega srednjega veka, ki so kamen vgrajevali v plemiški nakit. S posebno lepoto je kristal povezan s srčno čakro, zaradi česar je ta globoko rdeč drag kamen temen in intenziven kontrast drugim kamnom, ki privlačijo ljubezen – roževec.

Simbolizira globoka in trajna prijateljstva in lahko ga podarite nekomu, katerega prijateljstvo globoko cenite. Simbolizira fizično ljubezen in odnos med ljubečimi partnerji. Ima veliko zdravilnih moči, predvsem za srce in pljuča. Granat je povezan z ognjenim elementom, ki je povezan s strastjo in navdihom. Lahko poveča občutek samozavesti in pomaga ustvariti bolj uravnotežen spolni nagon.

Ta kamen je povezan s korensko čakro in lahko poveča občutek varnosti in utemeljenosti.

Z drugimi besedami, granat vas bo opomnil, da dejanja govorijo glasneje kot besede. Tabuji in zadržki se bodo sprostili in tako boste okrepili samozavest in odprli srce novim možnostim!


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.