Hematit

Kamen ozemljitve in zaščite

Hematit uporabite, ko v življenju potrebujete ozemljitev in uravnovešenje. Takoj ko se kristalni kamen hematit dotakne kože, se boste počutili bolj osredotočene in umirjene z njegovimi intenzivnimi, a subtilnimi vibracijami. Medtem, ko imajo vsi kristali močne ozemljitvene lastnosti je hematit dragulj, ko gre za čiščenje in aktiviranje korenske čakre, energetskega središča, ki nas zasidra na zemljo in zagotovi občutek stabilnosti.

Ime hematit izhaja iz grške besede haima, kar pomeni kri. Ta kamen je znan po tem, da povezuje telo z Zemljo. Stari Grki so ga povezovali z Marsom, bogom vojne. Mnogi bojevniki, vključno s starimi Grki, Rimljani in Indijanci, so na svojih telesih uporabili zdrobljen hematit, da so ustvarili videz, podoben rdeči barvi, ki naj bi jih varoval v bitki. Verjeli so, da je tako bojevnik neranljiv in jim daje pogum in moč. V času pateolitika so prvi ljudje ustvarjali jamske slike z rdečim pigmentom iz prizemljenega hematita.

V starih časih so ga uporabljali tudi v medicinske namene. V Mezopotamiji so hematit uporabljali za hlajenje krvi. Podobno so v starem Egiptu hematit priporočali za zdravljenje vnetja zaradi lastnosti železovega oksida.

Pomen kristala hematita je povezan z njegovo zmožnostjo absorbiranja strupenih čustev, ki vas zadržujejo od naravnega stanja veselja in vitalnosti. Hematitni nakit nosite kot prvo pomoč za odstranjevanje negativnih občutkov stresa, tesnobe in skrbi. Zapestnica hematit deluje tako, da v avro potegne vsako izgubljeno negativno energijo do korenske čakre. Tam nevtralizira njene škodljive učinke z uravnoteženjem in poravnavo vseh sedmih čaker. To pojasnjuje, da je hematit eden najboljših kamnov korenske čakre.

Ostanite Zen v našem hitrem svetu z zdravilnimi lastnostmi hematita in njegovo zmožnostjo povečanja samozavesti in moči v času nemira. Po legendi je bil kristal hematit uporabljen kot močan talisman za bojevnike, ker je veljalo, da ohranjajo kri in življenjsko esenco ranjenega vojaka v boju.

Je odličen tudi za celjenje telesa, saj čisti kri in podpira prekrvavitev, zaradi česar je nujen v vašem kompletu zdravilnih kristalov. S toplimi, energijskimi vibracijami pospešite zagon počasnega živčnega sistema in napolnite svoje energijske centre z občutkom novonastale moči. Zdravilne moči hematita uporabite tako, da ga vključite v svojo vsakodnevno meditacijsko prakso. Če se počutite nestabilno bodisi fizično ali duhovno, meditirajte s hematitom, da takoj izkoristite njegove vplive na ozemljitev.


-15%
10.99 z DDV
5.99 z DDV
Ni na zalogi
21.99 z DDV
Ni na zalogi
15.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.