KARNEOL

Kamen moči in sreče

Karneol spodbuja ustvarjalnost, odganja nočne more, udobje in izboljša prekrvavitev.

Karneol se osredotoča na dajanje energije, krepitev ustvarjalnosti in zaščito pred negativnimi čustvi. Je rjavo-rdeča različica kalcedona. Že tisočletja se uporablja kot dragi kamen in kamen moči.

Rdeči karneol je povezan s samozavestjo, strastjo in pogumom. Ta drzni energijski kamen naj bi tistim, ki ga nosijo ali uporabljajo, prinesel moč in vitalnost ter jim pomagal odločno in vzdržljivo soočiti se z izzivi. Je močno orodje za uresničevanje ciljev in sanj ter za premagovanje ovir. Karneol, znan tudi kot karnelijev ahat, je poldragi kamen, ki je bil občudovan zaradi svojih toplih, živahnih odtenkov in edinstvenih vzorcev. Ta čudoviti kamen, ki ga pogosto najdemo v obliki kristala, se že stoletja uporablja v različnih oblikah nakita.

Karneol je kamen, ki predstavlja toplino, ognjevitost, življenje, živahnost, moč, pogum in ustvarjalnost. Njegovi različni odtenki naj bi imeli posebne pomene in lastnosti, na primer Rdeči karneol za pogum in moč ter Oranžni karneol za ustvarjalnost in veselje. Zdravilne lastnosti Karneola naj bi vključevale čustveno ravnovesje, fizično zdravljenje in duhovno rast.

Velja za kamen sreče, ki lahko poveča samozavest, ustvarjalnost, motivacijo, ljubezen, strast in pogum. Verjame se tudi, da privablja blaginjo, nove vire in srečo, zaradi česar je iskan talisman za uspeh v poslovnem svetu.

Karneol je rjavo-rdeč mineral, ki se pogosto uporablja kot poldragi kamen. Je vrsta kremenovega minerala kalcedon, obarvan s nečistočami železovega oksida. Barva se lahko zelo razlikuje, od bledo oranžne do intenzivne skoraj črne barve. Najpogosteje ga najdemo v Indoneziji, Braziliji, Indiji, Rusiji (Sibirija) in Nemčiji.

V svojih zemeljskih odtenkih je ujel puščavske nevihte, sončne zahode džungle in zlati kamen. Tu je, da s svojim ognjem ponovno vdahne življenje tistim, ki zaostajajo, in zagotovi, da ima vaša samozavest in osebna moč prostor, da se dvigne.

Ime Karneol je popačenka imena Korneol, ki je nastala v 16. stoletju. Beseda Korneol je sorodna s podobnimi besedami v več romanskih jezikih in izhaja iz latinske besede Corneolus, ta pa iz latinske besede Cornum – drnulja. Prosojne rdeče drnulje so tudi po obliki podobne Karneolom.

V starem Egiptu je veljal za varovalni kamen, ki je ščitil pred uroki, deloval proti jezi, ljubosumnosti, zavisti in odpravljal depresijo. Karneol so pri postopku balzamiranja polagali na grlo mumije, da bi zaščitili dušo pred vsemi zlimi vplivi. Iz antičnih časov se verjame, da bo Karneol dal bojevnikom fizično moč in pogum, sramežljivim pa samozavest in glasnost (retoriki). V srednjem veku so ga  zdravilci uporabljali za lajšanje napetosti in stresa pred vikinškimi vdori in pustošenjem vasi ter drugimi težavami temnega veka.

Kamen, ki se ponaša z različnimi odtenki od oranžne do rdeče in rjave, nosi uporabniku otroško igrivost, lahkotnost in spontanost s svojimi toplimi, sončnimi vibracijami. Karneol odpira in usklajuje spodnje tri čakre. Povezan je z drznimi akcijami s svojim vročim in ognjenim duhom, ki spodbuja korensko čakro in pomaga pri kroženju vitalne energije do vašega središča, ki vsebuje vaše najglobje spolne želje in močne ustvarjalne nagone.

Karneol je ognjeni spremljevalec, ki vas vodi do soočanja s svojimi strahovi. Karneol nosite v nakitu ali preprosto v žepu in dal vam bo zagon in samozaupanje za nove načrte. Pomoč pri zaupanju vase in pogumu za nove projekte, službene intervjuje ali avdicije. Karneol razkriva skrite talente z ustvarjanjem harmonije med miselnim fokusom in ustvarjalnostjo, tako da usklajuje desno in levo polovico možganov. Z meditacijo s karneolom odkrijte svojo resnično strast in nove ideje.

Kristal Karneol ne poveča samo poguma in samozavesti ampak na celični ravni očisti kri in izboljša cirkulacijo, kar je nujno za spopadanje z vsako stresno situacijo.


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.