OBSIDIAN

Kamen resnice

Pogosto povezan s skrivnostjo in ima zelo močno sposobnost absorpcije. Zaradi tega se pogosto uporablja v feng shuiju, duhovni povezavi in ​​zaščiti. Znan je tudi kot duhovno čistilo zaradi svoje sposobnosti, da absorbira psihični smog in pomaga jasneje videti stvari.

Obsidian najdemo na številnih lokacijah po vsem svetu, kjer je v zadnjem času prišlo do vulkanskih dejavnosti. Redko najdemo izjemno star Obsidian, saj ga vreme hitro uniči.

Obsidian je magmatska kamnina, ki nastane nad zemeljsko površino, ko se staljena kamnina zelo hitro ohladi. Rezultat je vulkansko steklo z gladko, enakomerno teksturo. Lahko ga najdemo tam, kjer lava pride v stik z vodo in okoli robov vulkanske kupole ali toka lave.

Običajno je črno-črn, čeprav prisotnost Hematita (železov oksid) daje rdeče in rjave tone, vključitev drobnih plinskih mehurčkov pa lahko ustvari zlati sijaj.

Črni Obsidian je globok črni kamen, je zelo trd in gladek, v surovi obliki pa ima lahko ostre robove. Uporablja se v nakitu in dekoraciji doma zaradi svoje intenzivne lepote in močnih lastnosti.

V metafizičnih krogih ima Črni Obsidian auro absolutne skrivnosti. Njegova energija vas vleče mehko, a zelo globoko, zaradi česar je prisotnost Črnega Obsidiana v mnogih pogledih močna. Običajno se uporablja za zaščito, zdravljenje, pripovedovanje resnice in feng shui.

Črni Obsidian, imenovan tudi kamen resnice, naj bi razkrival skrivnosti – tako o notranjem svetu osebe, ki dela z Obsidianom, kot tudi o notranjem delovanju kozmosa na splošno. Ostrina Črnega Obsidiana je izražena tudi kot metafizična lastnost. Ta močan kamen lahko pomaga preseči iluzije, laži, strašne fasade in blokade.

Primerno za ranljive ljudi, pomaga zaščititi pred negativnimi energijami.

Psihološko gledano Obsidianski kamen ponuja veliko energije, ki uporabniku daje notranji mir in pomirja dušo. Razbistri um tako, da zmanjša zmedo in odpre razum in tretje oko. Obsidianov kamen je dobro znan tudi po povezavah z nebesnim svetom.

Nekateri terapevti dajo Obsidianski kamen v roke in na nivo koreninske čakre. Omogoča jim zaščito duha pred nestabilnostjo. Obsidian tudi ublaži številne bolečine, kot so krči ali druge bolečine v sklepih. Pomaga tudi pri odganjanju okoliških negativnih energij. Če ponoči postavite Obsidian blizu postelje, lahko razblini vse duševne napetosti.


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.