RUBIN

Kamen sreče in strasti

Rubini so bili od zmeraj povezani z močjo in bogastvom, ljubeznijo, strastjo in energijo. Zaradi tega tudi velja, da je Rubin najmočnejši drag kamen na planetu. To se nanaša na ognjeni vidik kamna glede na njegovo barvo. Rdeča barva simbolizira tudi kri, zato naj bi rubin povečal energijo in moč. Drug čustveni mit o Rubinu je, da bo imel uporabnik veliko poguma in bo šel skozi življenje brez strahu.

Poleg tega je bilo splošno prepričanje, da imajo Rubini zaščitno sposobnost. Nošenje rubinov naj bi zaščitilo premoženje, pa tudi osebno zdravje in dobro počutje.
Skozi zgodovino so kralji in plemiči nosili Rubine. Bili so znak avtoritete in razkošja.

Rdeča je barva, ki zahteva veliko pozornosti in prstan rubin je popolen način, da se bodo za vami obračali. Rubin je osupljiv okras za vaš prst.

Ime izhaja iz latinske besede ruber, kar pomeni rdeča. Je najljubši dragulj med oblastniki in zaljubljenimi ter navdihuje več čustev kot skoraj kateri koli drug kamen. Nekatere starodavne kulture so verjele, da Rubini in drugi dragi kamni rastejo na drevesih, tako kot sadje. Rubini bi začeli brsti kot majhni beli dragulji, počasi bi rasli in dozorevali ter ob sončni svetlobi pordeli. Ko je nasičen z rdečo barvo, je bil pripravljen za trganje.

Rubin je znan kot zaščitni kamen, ki lahko v življenje uporabnika vnese srečo in strast. Poleg svoje rdeče barve je zato Rubin odlično darilo za ljubljeno osebo ali kot darilo za Valentinovo ali obletnico. Ker je Rubinov odtenek blizu barve krvi, ki prenaša kisik v vse dele telesa, dragi kamen predstavlja tudi vitalnost in moč; verjame se, da Rubin zaščiti uporabnika pred negativnimi entitetami, ki izpirajo pozitivno energijo, s čimer spodbuja duhovno vitalnost in dobro počutje.

Poleg romantičnih konotacij je rubin čudovit, vsestranski kamen, ki ga lahko nosi vsak. Pravijo, da spodbuja samooskrbo uporabnika in vzbuja zaupanje pri reševanju vseh vidikov življenja. Pogosto naj bi Rubin zmanjšal tesnobo in dvom vase. Rubin je dragi kamen, ki uporabnika spodbuja k polnemu življenju in objemu vsega, kar se zgodi. Uporabniku omogoča, da vidi svojo moč in potencial z vidika lastnega srca.

Rubin pogosto podarimo za 15. ali 40. obletnico poroke.


24.99 z DDV

Kamni in kristali

Uhani Rubin bunkice

9.99 z DDV
Ni na zalogi

Kamni in kristali

925 Viseči uhani rubin

24.99 z DDV
Ni na zalogi

Kamni in kristali

925 prstan Rubin

22.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.