ŠUNGIT

Kamen zaščite in zdravljenja

Šungit je črni dragi kamen, star več kot 2 milijardi let. Videti je kot premog in ima edinstveno strukturo med amorfnim (nekristalnim) in kamnom. To je kamen, ki se nahaja le na enem koncu sveta, v Rusiji, v pokrajini Karelia, njegov izvor pa še do danes ni pojasnjen, kljub njegovim številnim pozitivnim lastnostim na človeka in njegovo zdravje. Ker ima visoko vsebnost ogljika, znanstveniki predvidevajo, da je to del planeta našega osončja, saj kamnine s tako sestavo najdemo le še v vesolju.

Kamen je tako priznan, da se celo medicinska stroka strinja s tem, da ima pozitivne lastnosti na živa bitja in ga priporoča za uporabo v vsakem gospodinjstvu. Leta 1997 je bila podeljena Nobelova nagrada za dokaze in odkritja v povezavi z zdravilnimi funkcijami tega kamna.

Zaradi svoje sestave, kamen Šungit že dolgo velja za izjemno učinkovitega in zdravilnega. Njegova zdravilna moč, naj bi 10x presegla moč drugih podobnih kamnov in pripomočkov za čiščenje. Ima zelo visoko vsebnost ogljika (95-98%), kar je še posebej dobro za čiščenje umazane vode, ki jo dnevno uživamo ali pa za usklajevanje biopolja človeka.

Šungit lahko absorbira (onesnažene) delce iz okolja in ima antibakterijske lastnosti. Kamen se uporablja za zaščito pred ”elektro smogom” računalniških zaslonov. Od 18. stoletja se uporablja tudi za zdravljenje. Peter Veliki je v Kareliji ustanovil prvo rusko zdravilišče in tam uporabil lastnosti Šungita za čiščenje vode. Uporabil ga je tudi za oskrbo ruske vojske s prečiščeno vodo. 

-20%
27.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Šungit

13.99 z DDV

Kamni in kristali

Zapestnica Šungit

14.99 z DDV

Energetski izdelki za dom

Kristalna palica Šungit

21.99 z DDV

Kamni in kristali

Uhani bunkice Šungit

9.99 z DDV

Energetski izdelki

PIRAMIDA ŠUNGIT

22.99 z DDV
Ni na zalogi

Amuleti in talismani

Obesek Šungit SRCE

17.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.