TURKIZ

Kamen modrosti

Turkiz je lep kamen, ki se pojavi v nizu nebeških barv, od vodno modre do svetlo azurno zelene. Ima čisto in vznemirljivo energijo, kot čista voda v najbolj idealnem naravnem okolju.

Je eden boljših očiščevalcev strupov. Krepi srce, krvni obtok in mišični sistem, zdravi oči in očesno mreno, pomaga pri anoreksiji. Ščiti pred strahovi in zlemi silami, pred sovražniki in slabimi mislimi in baje celo proti urokom, pred zaskrbljenostjo. Umirja v stresnih situacijah. Jača sposobnost komunikacije in izražanja.

Turkiz mora vedno biti podarjen – potem prinaša srečo. Nežno vodi k iskanju odgovorov, spoznanj in usmerja k izgradnji naše lastne sreče. Privlači uspeh, razcvet, povišuje psihične sposobnosti in vodi k modrosti. Odpira telo za sprejemanje duhovnega pretoka in tako osvobaja dušo in neguje telo. Varuje pred negativnimi vplivi energij in poškodbami. Turkiz je najbolj učinkovit zdravilec. Zagotavlja tolažbo duha in dobro telesno počutje.

Turkiz je čistilni kamen. Odpravlja negativno energijo, zato ga lahko nosite za zaščito pred zunanjimi vplivi ali onesnaženjem v atmosferi. Turkiz usklajuje vse čakre, stabilizira razpoloženjska nihanja in pripomore k notranjemu miru. Je odličen pri depresiji in izčrpanosti. Ima moč, da prepreči napade panike. Spodbuja samouresničitev in pripomore k ustvarjalnemu reševanju problemov. Je simbol prijateljstva

Spodbuja začetek romantične ljubezni in spodbuja spontanost v romantičnih vprašanjih. Verjame se, da spremeni barvo, da opozori na grozečo nevarnost ali nakaže nezvestobo v mislih ali dejanjih.

Spodbuja modrost in razumevanje ter krepi zaupanje, prijaznost in prepoznavanje lepote. Turkiz krepi sposobnost videti vse vidike sebe, dobre in slabe, in te vidike vključi v povezano celoto.

Čeprav je skušnjava, da se poskušamo znebiti lastnosti sebe, ki niso povsem razsvetljene, nas Turkiz kot starodavni dedkov zaveznik opomni, da so vse izkušnje in napake preprosto še ena izkušnja. Celovitost lahko nastopi šele, ko smo pripravljeni sprejeti vse, kar smo in kaj smo se naučili.


Kamni in kristali

Obesek Turkiz

5.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Turkiz zvezdica

8.99 z DDV
13.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek slonček Turkiz

9.99 z DDV

Kamni in kristali

Zapestnica Turkiz

14.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Turkiz srce

6.99 z DDV

Kamni in kristali

925 Viseči uhani Turkiz

24.99 z DDV

Kamni in kristali

Prstan Turkiz

17.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Turkiz

6.99 z DDV
Ni na zalogi

Kamni in kristali

Bakrena zapestnica Turkiz

12.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.