TURMALIN

Kamen ozemljitve in zaščite

Kamen, ki spodbuja navdih in prinaša srečo, zmanjšuje strah in gradi samozavest. Uporablja se tudi za uravnoteženje yin-yang energij, saj velja za fizični most k duhovnosti/spiritualnosti.

Na voljo je v različnih barvah, najpogostejša je črna. Izrazi se tudi v roza, rdeči, modri, rumeni, rjavi, zeleni, oranžni ali pa v kombinaciji dveh ali več barv. Takemu rečemo tudi mavrični turmalin. Energije znotraj kristalov se razlikujejo glede na barve.

V različnih kulturah, že stoletja obstajajo različna prepričanja o tem, katere vrline lahko turmalin prinese uporabniku. V literaturi iz 18. stoletja navajajo, da je ta kamen v veliko pomoč umetnikom, avtorjem, igralcem in tistim na ustvarjalnih področjih. V Afriki so turmalin uporabljali za prebujanje iz iluzije sanj. Starodavni obredi v Indiji so vključevali uporabo turmalina, kot orodja za vpogled in pomoč pri odkrivanju tistega, kar je dobro. Služil je za odkrivanje vzroka, težave ali zlega dejanja. Na fizični ravni je turmalin dober za ohranjanje zdravega prebavnega sistema ter krepitev zob in kosti. Priporočljiv je tudi za ohranjanje pravilnega delovanja nadledvičnih žlez, uporablja se za zdravljenje stresa in travm.

Črni turmalin

Črni kristali, kot je Turmalin, imajo zaradi teme barve in njene globine pomemben pomen. Za mnoge Črni turmalinski kamni predstavljajo čiščenje čustvenega telesa. Z drugimi besedami, kamen lahko osvobodi um vseh negativnih misli, kot so tesnoba, jeza in občutki ničvrednosti.

Pomen Črnega turmalina je precej pomemben. Ti dragi kamni so tudi simbol moči. Nekateri zdravilci s kristali verjamejo, da lahko kristali Črnega turmalina dajo njegovemu nosilcu notranjo moč, ki jo potrebuje za premagovanje zlorabe substanc. Pomaga jim znebiti misli in vedenja, ki bi lahko bila škodljiva, na primer obsesivne prisile in pretirane skrbi.


-20%
19.99 z DDV

Dobro počutje in nega

Kamen za pomiritev Turmalin

5.99 z DDV
19.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek kamen Črni turmalin

12.99 z DDV
Ni na zalogi
11.99 z DDV
Ni na zalogi
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.