Obeski in verižice

Obeski in verižice so zapleteni kosi nakita, ki so v številnih različnih oblikah in stilih. Preprosta ogrlica, narejena iz niza organskih materialov, kot so školjke, zobje ali kostne kroglice, je ena od oblik nakita, ki so jo sprejele zgodnje kulture po vsem svetu.

Verižice so bile narejene tako, da so kale ustrezne dekorativne in slogovne značilnosti vsakega obdobja. V srednjem veku je nakit postal pomembnejši element oblačenja, verižice pa so nadomestile broške, kot glavna oblika nakita v pozni gotiki in zgodnji renesansi.

Ogrlice z dragimi kamni in težke zlate verižice z obeski so bile prikaz razliko družbenimi sloji od štirinajstega in petnajstega stoletja do šestnajstega in zgodnjega sedemnajstega stoletja.

Nekateri materiali že dolgo vladajo nakitu skozi zahodno zgodovino oblačenja, vključno z zlatom, diamanti in biseri. Diamantna ogrlica je eden najdražjih simbolov bogastva, glamurja in prestiža skozi celotno zgodovino.

Obesek je okras, ki je obešen na drug kos nakita, na primer ogrlico, verižico na vratu, trak, broško, zapestnico ali uhan.  Amuleti kot obeski so bili najpomembnejši kot ena prvih oblik prazgodovinskega nakita. Kot obeski imajo amuleti izjemno priljubljenost v začetku enaindvajsetega stoletja kot talismani za srečo in kot zaščita pred zlim.

Obeski so pogosto snemljivi, zato jih lahko uporabimo na različnih ogrlicah ali izdelamo z zatičem, da jih lahko nosimo tudi kot broško.

Ko si boste naslednjič nadeli verižico ali obesek, ne pozabite, da ne dajete samo modne izjave, ampak s seboj nosite tudi pomemben del zgodovine. Verižice in obeski so bili pomemben del človeštva in so med ključnimi stvarmi, ki določajo, kdo smo.


10.99 z DDV

Kamni in kristali

Makrame verižica Lepidolit

19.99 z DDV
19.99 z DDV
19.99 z DDV

Kamni in kristali

Makrame verižica Roževec

19.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Tigrovo oko

5.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Turkiz

5.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Roževec

5.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Lapis Lazuli

5.99 z DDV
5.99 z DDV

Energetski izdelki

Obesek turško oko

11.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Turkiz zvezdica

8.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek Šungit

13.99 z DDV
-20%
7.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.