Obeski in verižice

Obeski in verižice so zapleteni kosi nakita, ki so v številnih različnih oblikah in stilih. Preprosta ogrlica, narejena iz niza organskih materialov, kot so školjke, zobje ali kostne kroglice, je ena od oblik nakita, ki so jo sprejele zgodnje kulture po vsem svetu.

Verižice so bile narejene tako, da so kale ustrezne dekorativne in slogovne značilnosti vsakega obdobja. V srednjem veku je nakit postal pomembnejši element oblačenja, verižice pa so nadomestile broške, kot glavna oblika nakita v pozni gotiki in zgodnji renesansi.

Ogrlice z dragimi kamni in težke zlate verižice z obeski so bile prikaz razliko družbenimi sloji od štirinajstega in petnajstega stoletja do šestnajstega in zgodnjega sedemnajstega stoletja.

Nekateri materiali že dolgo vladajo nakitu skozi zahodno zgodovino oblačenja, vključno z zlatom, diamanti in biseri. Diamantna ogrlica je eden najdražjih simbolov bogastva, glamurja in prestiža skozi celotno zgodovino.

Obesek je okras, ki je obešen na drug kos nakita, na primer ogrlico, verižico na vratu, trak, broško, zapestnico ali uhan.  Amuleti kot obeski so bili najpomembnejši kot ena prvih oblik prazgodovinskega nakita. Kot obeski imajo amuleti izjemno priljubljenost v začetku enaindvajsetega stoletja kot talismani za srečo in kot zaščita pred zlim.

Obeski so pogosto snemljivi, zato jih lahko uporabimo na različnih ogrlicah ali izdelamo z zatičem, da jih lahko nosimo tudi kot broško.

Ko si boste naslednjič nadeli verižico ali obesek, ne pozabite, da ne dajete samo modne izjave, ampak s seboj nosite tudi pomemben del zgodovine. Verižice in obeski so bili pomemben del človeštva in so med ključnimi stvarmi, ki določajo, kdo smo.


Energetski izdelki

Obesek turško oko

11.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek šungit

13.99 z DDV
-20%
7.99 z DDV
-39%
10.99 z DDV

Amuleti in talismani

Simbol Triskele

13.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek iz kamna Unakit

6.99 z DDV

Kamni in kristali

Obesek kamen selenit

8.99 z DDV

Kamni in kristali

Angel roževec na verižici

24.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.