Srebro

Srebro je bel kovinski element, trši od zlata, mehkejši od bakra. Zaradi odlične odpornosti na oksidacijo velja za eno plemenitih kovin. V preteklosti je srebro igralo vidno vlogo pri izdelavi nakita. Včasih, v zgodovini je bilo srebro cenjeno bolj kot zlato. Ko preučite količine srebra, uporabljenega v nakitu, njegova uporaba v veliki meri odtehta vse druge plemenite kovine.

Nakit je bil že od nekdaj pomemben del človeške dekoracije, danes pa je vse bolj osredotočen na ženske. Ljudje so že od negdaj izdelovati bleščeče kose nakita z dragulji, zlatom, srebrom in diamanti. Srebro je bilo že od antičnih časov pomembna kovina za izdelavo nakita, saj so si ga lahko privoščili ljudje vseh dohodkovnih razredov.

Danes je srebro razmeroma poceni, če ga primerjate z drugimi plemenitimi kovinami, kot sta zlato ali platina. Srebrni nakit je priljubljen predvsem zaradi različnih oblik. Uporablja se lahko kot osnovni material za različne drage in poldrage kamne.

V astrološkem smislu velja za hladno kovino in astrologi ga priporočajo, saj ohranja duhovno umirjenost in nadzoruje svoja čustva. Srebrni prstan je priporočljivo nositi samostojno ali kot osnovno kovino za druge dragih kamnov.

Nekateri priljubljeni kosi srebrnega nakita, ki ga nosijo ženske po vsem svetu, vključujejo uhane, prstane, zapestnice, broške, srebrne ogrlice in še več. Naj bo to iz znanstvenega, tradicionalnega ali astrološkega vidika, čar srebra je v svetu nakita vedno igral pomembno vlogo in ga imajo rade tako ženske kot tudi moški.

Srebro je nedvomno ena najpomembnejših kovin, ki jo človeštvo uporablja.

Preverite našo pestro ponudbo srebrnega nakita po ugodnih cenah!


Kamni in kristali

925 prstan Smaragd

20.99 z DDV

Kamni in kristali

925 Prstan Labradorit

22.99 z DDV
23.99 z DDV

Kamni in kristali

925 Zap. Sodalit in Om

24.99 z DDV
20.99 z DDV

Kamni in kristali

925 viseči uhani Oniks

21.99 z DDV
21.99 z DDV

Kamni in kristali

925 viseči uhani Žad

25.99 z DDV
24.99 z DDV

Kamni in kristali

925 Uhani mali Biser (Perla)

12.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.