Uhani

Uhani in njegova zgodovina segata daleč nazaj v preteklost. Prebadanje ušes je eden najstarejših obstoječih primerov sprememb telesa. Skozi zgodovino so uhane nosili moški in ženske iz različnih družbenih slojev v številnih različnih civilizacijah.

Odkrijte našo kolekcijo uhanov za ženske. Izbirate lahko med nežnimi uhani, drznimi obročki, uhani s kamni, viečimi uhani in uhani iz srebra. Kupite svoj novi par danes!

Materiale, kot so zlato, karneol in lapis lazuli, pogosto najdemo v sumerskih primerih uhanov, ki segajo v leto 2600 pr. n. št., Čeprav je povsem mogoče, da obstajajo tudi starejši primeri, ki so bili izgubljeni v času. Minojska civilizacija, ki se nahaja na otoku Kreta od približno 3000 do 1100 pr. n. št., je imela uhane, izdelane iz kovin, kot so zlato, srebro in bron. Zagotovo lahko trdimo, da so moški nosili uhane, kar dokazujejo freske, ki prikazujejo takšne stvari, in druge arheološke najdbe iz antične Perzije.

Lahko je misliti, da uhani nimajo nobenega namena in v resnici ne služijo nobenemu posebnemu namenu poleg dekoracije. Vendar v starodavni Perziji – eni, če ne celo najzgodnejši civilizaciji, ki je nosila uhane – so vojaki nosili uhane, za katere so verjeli, da so talismani, ki lahko nudijo zaščito v bitki. Ob tej isti poti razmišljanja so druge starodavne kulture, kot sta Rim in Grčija, nosile uhane s prepričanjem, da bo kovina odganjala demone. Takšni ukrepi v sodobni družbi niso potrebni, namesto tega pa so večinoma dekorativni, čeprav so nekateri piercingi v določenih predelih ušesa povezani s pomembnim zmanjšanjem kroničnih glavobolov in slabosti.


23.99 z DDV

Kamni in kristali

925 viseči uhani oniks

21.99 z DDV
21.99 z DDV

Kamni in kristali

925 viseči uhani žad

25.99 z DDV
24.99 z DDV

Drevo življenja

Uhani drevo življenja

10.99 z DDV

Kamni in kristali

Uhani roževec – ovalni

22.99 z DDV
7.99 z DDV
12.99 z DDV

Amuleti in talismani

925 Uhani Roka sreče

13.99 z DDV
11.99 z DDV

Drevo življenja

Uhani drevo življenja 8mm

16.99 z DDV
24.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.