Zapestnice

Zapestnice – okraski cilindrične oblike, ki se obkrožajo zapestje ali nadlaket, so bile ena najbolj priljubljenih oblik okrasitve že v prazgodovini. Beseda izhaja iz grške besede “brachile”, kar pomeni – “roka”. Zgodovinsko in kulturno sta jih oba spola nosila posamezno ali več na enkrat. Zapestnice so bile uporabljene v zaščitne in dekorativne namene, v ritualih in za označevanje človekovega socialnega statusa.

To je predmet, ki ga je treba pohvaliti zaradi raznolikosti v skladu s trendi in časom. Če želite izbrati izjemno darilo za ljubljeno osebo ali bi radi popestrili svoj vsakdanji videz, preverite našo izjemno ponudbo.

Nošenje nakita za okras in obred se je morda začelo že pred 7000 leti, arheologi pa so našli dokaze, da so ljudje nosili že v starem Egiptu, Mezopotamiji in na Kitajskem. Zgodnje zapestnice so bile narejene iz trav, vitkih drevesnih okončin in školjk, nato iz bakra in brona.

Čeprav so najpogosteje uporabljeni kamni, zlato, srebro, les in kroglice, je znano, da ljudje iz različnih regij sveta za izdelavo zapestnic uporabljajo različne materiale. Nekateri od teh elementov so naravni, drugi pa jih je ustvaril človek. Ali ste vedeli, da so v starih časih ljudje izdelovali zapestnice iz izločkov žuželk, ratana, perja, želvine školjke, zob, kamna, usnja, roga, kljov in mnogih drugih materialov?

Zapestnice so bile nekoč v zgodovini uporabljene kot deli kompletov. V kompletih so bili običajno uhani in ogrlice. Od takrat so se modni trendi precej spremenili, spremenile pa so se tudi želje ljudi. Danes so samostojni kos nakit in so pogosto podarjene ob rojstnih dnevih, obletnicah, maturantskih, zaročnih in drugih dogodkih.


Kamni in kristali

Zapestnica Smaragd perle

13.99 z DDV

Kamni in kristali

Zapestnica za sina

15.99 z DDV

Kamni in kristali

Zapestnica Žad za ljubezen

16.99 z DDV
15.99 z DDV

Energetski izdelki

Zapestnica s simbolom Lotos

10.99 z DDV

Kamni in kristali

Zapestnica Xinyi Žad

12.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.