Osebna nega

Proizvodnja in promocija mila sta imela veliko vlogo pri spodbujanju čistosti kot zaželenega, privlačnega življenjskega sloga. Konec 19. stoletja so se ljudje začeli zavedati razmerja med čistočo in dobrim zdravjem.

Vzdrževanje telesa ima pozitivne učinke na človekovo družbeno življenje ter na njegovo fizično in duševno zdravje. Osebna higiena je preprosto skrb za telo in vzdrževanje čistega in zdravega telesa.

Razvoj in vzdrževanje osebne higienske rutine je ključnega pomena za zdravo telo in duha

V vaši spletni trgovini si lahko ogledate našo bogato ponudbo izredno kvalitetnih izdelkov za osebno nego: glineno milo, bio balzam, kreme za obraz, naravno kozmetiko za obraz,…

V 17. stoletju se je večina ljudi iz višjega razreda le redko, če sploh kdaj, kopala. Občasno so si umili obraze in roke, ob menjavi bele posteljnine pod oblačili pa so se držali “čistih”.

Ideja o čistoči se je osredotočila na njihova oblačila, zlasti na oblačila, ki so se nosila ob koži. Splošno stališče je bilo, da so bela platnena oblačila, ki so jih nosili pod zunanjimi oblačili, absorbirala nečistoče telesa in pri tem očistila kožo.

Koncept čistoče se je postopoma spreminjal, začenši z višjim slojem in se razširil na nastajajoči srednji sloj. Konec 18. stoletja je kopanje med bogataši dobivalo novo obliko osebne nege. V krogih višjega razreda so moški in ženske začeli videti novo vrednost v čistosti in kopanju.

V 19. stoletju je osebna nega postala nekaj, kar so ljudje mislili, da jih ločuje od nižjih slojev. Sredi stoletja so redna kopanja postala običajna. Napredek v industriji, vodovodarstvu, arhitekturi in znanosti je pomagal razširiti prakso kopanja in umivanja rok.


-20%
5.99 z DDV
9.99 z DDV
9.99 z DDV

Aromaterapija

Bold parfumsko olje

9.99 z DDV

Aromaterapija

Eiffel parfumsko olje

9.99 z DDV
-12%
14.99 z DDV
-12%
-12%
-12%
14.99 z DDV
Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.