Čaj Organic Cinnamon Black Tea
Cimet je okusna začimba, a v kitajski in ajurvedski medicini velja za zdravilo za številne bolezni. Cimetov čaj zelo pogreje; po njem se splača poseči, ko se prehladimo. Poleg tega lahko cimetov čaj izboljša prebavo, zmanjša vnetja, zniža raven sladkorja in holesterola v krvi ali osveži dah.
Dodajte nekaj limone ali pomaranče, medu ali ingverja in pripravite popoln poparek za mrzle dni!
Uporaba: 4 g na 200 ml pri 95ºC in pustimo stati 5-7 minut.
Sestavine: Črni čaj (84,0%), cimet (14,0%), naravna aroma
Količina: 50g
Nekaj o čaju na splošno …
Blagodejne in zdravilne učinke rastlin poznamo že tisočletja.
Kultura pitja čaja je stara že več tisoč let in izvira iz Azije. Čaje oziroma poparke so pripravljala tudi druga ljudstva vendar z različnimi nameni. Nekateri so verjeli, da bodo s čaji pregnali demone, zle misli, pomagali so si z njimi pri boleznih, slabem počutju, nespečnosti.
Čaje so v Evropo pripeljali Portugalci, potem pa se je navada pitja čaja razširila med aristokrati v Franciji in Angliji.
Po svetu torej različne kulture prisegajo na različne vrste čaja, vse pa nas druži naklonjenost temu toplemu napitku, ki pozitivno vpliva na naše telo in duha.
Poskrbite za to, da boste uživali predvsem kakovosten čaj, pa naj si bodi kot osvežilni napitek ali kot zdravilo za lajšanje različnih tegob.