Črna himalajska sol – fino mleta
Črna himalajska sol – fino mleta, znana tudi kot indijska sol, Kala Namak, ima značilen žveplast vonj (podoben trdo kuhanim jajcem oz. rumenjaku) po katerem se razlikuje od ostalih vrst soli.
V črni soli bomo našli bogat kompleks vulkanskih mineralov. Zaradi tega v nekaterih kulturah velja za sveto in ji pravijo »srčni utrip” Zemlje. Solni kristali so različno obarvani, od sivkasto bele do črne in rdečkasto rjave barve, kar je posledica vsebnosti mineralov. Ta sol ne vsebuje nobenih nepotrebnih dodatkov.
V tradicionalnem ajurvedskem zdravilstvu ima črna sol zelo pomembno mesto, saj naj bi pomagala pri številnih težavah, kot so težave z zaprtjem, napihnjenostjo, zgago in vetrovi, koristila pa naj bi tudi tistim s previsokim krvnim tlakom. Zelo priljubljena je kopel s črno soljo, še posebej za tiste, ki trpijo za ekcemi ali drugimi težavami, povezanimi s kožo.
Črna himalajska sol bo tudi odlično začinila vsak vaš obrok.
Sestavine: kamena sol (natrijev klorid, kalcij, magnezij, sulfid, železo).
Vsebnost: 1kg