KAKO SPREMENITI NEKAJ, KAR ZA NAS NE DELUJE VEČ?

Ko postanemo nezadovoljni, nesrečni, slabe volje, jezni, sitni in naveličani vsega, je čas, da na enem ali več področjih nekaj spremenimo, se zazremo vase, začnemo poslušati naše telo in dušo, ki nam stalno šepetata in prigovarjata, a ju večinoma ignoriramo. Kljub nezadovoljstvu še vedno delamo rutinsko naprej vsakdanje stvari, se pritožujemo in nič ne naredimo. Iščemo izgovore in krivce vsepovsod.

Edini, ki lahko zares spremeni vaše osebno počutje, vaše partnersko, finančno, poslovno stanje, ste VI. Vi ste tisti, ki točno veste in čutite kaj za vas deluje in kaj ne, kaj vas osrečuje in kaj ne, kaj si želite in kaj ne. Vi ste tisti, ki ustvarjate in vodite vaše življenje, čeprav morda menite, da so za mnoge stvari v vašem življenju krivi drugi ljudje in situacije. Vendar ste VI tisti, ki se vsak dan odločate, izbirate zase, dajete in jemljete, zaznavate in sprejemate. Vaše življenje se ustvarja na osnovi vaših nezavednih misli, prepričanj, pogledov, načel zaradi katerih privlačite in izbirate tisto, kar imate.

Da bi imeli in dobili tisto, kar si želimo, moramo biti usklajeni z energijami, ki to privabljajo. Imeti moramo lasten fokus. Osredotočati se moramo nase in se prenehati ukvarjati z drugimi. Zelo pomembno je, da smo ljubeči, spoštljivi do sebe in drugih brez obsojanja, grajanja in zahtev. Pomemben dejavnik pri vsem je tudi hvaležnost do vsega kar smo in že imamo ta trenutek. Četudi je to zelo malo in situacije niso najbolj rožnate, si je potrebno kljub vsemu zaupati, imeti vero in voljo. Vesoljne energije bodo poskrbele za vas, ko se boste sprostili, se prepustili, uživali tisto, kar imate, opustili strahove, skrbi in zaupali.

Spraševati se moramo po boljšem in usmerjati fokus na želeno in ne na pomanjkanje. Tisto, čemur dajemo moč, pomembnost in premlevamo v mislih, tisto raste. O čem razmišljate in premlevate vi? So vaše misli usmerjene v želje in pozitivno, ali v pomanjkanje in pritoževanje?

Ko smo negativni in ko se pritožujemo nad tem kar ne deluje v našem življenju, dajemo temu moč, usmerjamo v to misli in zato to še bolj raste. Osredotočati se moramo na tisto, kar v našem življenju deluje, kar je dobrega in lepega. Kar »zalivamo«, raste. Česar ne hranimo, nima več moči in počasi odmre.

Ko nekaj za nas ne deluje ali nam ni všeč, si tega ne želimo in nočemo, zato se temu običajno upiramo in počnemo vse sorte, da bi šlo to iz našega življenja. Vso energijo, fokus in moči porabimo za to, da se borimo proti stvarem, ki nam ne ugajajo. Vendar, bolj ko se upiramo, več tega imamo. Bolj, ko si nečesa ne želimo, več tega imamo?

Sigurno ste že doživeli, da ste se dolgo časa proti nečemu borili in ko ste že močno izčrpani nad tem obupali in izpustili iz rok, so se začele stvari izboljševati, popravljati, spreminjati. Brez upiranja so se začele kazati druge poti, druge možnosti, morda popolnoma drugačne spremembe in rešitve. Vrata obilja so vedno odprta, le mi smo tisti, ki se omejujemo in ne vidimo odprtih vrat.

Zadihajte, pojdite v naravo, pojdite nekam, kjer boste uživali sami s seboj. Zamižite in stopite v svoj svet. Vprašajte svoje telo, svojo dušo, kaj si resnično želi. Če bo občutek prijeten, potem je to tisto, na kar se morate osredotočiti. Bodite iskreni do sebe in drugih in izbirajte zase. Ne delajte kompromisov, ki za vas ne delujejo in niso prispevek za vas. Bodite odprti, pozitivni, pojdite iz rutine in začnite opazovati situacije okoli sebe in ljudi, ki jih spoznavate. Fokusirajte se na pozitivne in uspešne ljudi, ki naj vam bodo za zgled, saj če zmorejo oni, lahko zmorete tudi vi. Morda boste tja prišli na popolnoma drugačen način iz točke in situacije v kateri ste vi. Pustite se presenetiti in zaupajte. Imeti pa morate jasne želje, cilje in fokus.

Zapisala Sanja Rehar.

 

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.