KOLIKO VAS VAŠI OBČUTKI IN MISLI O NEGOTOVI PRIHODNOSTI OMEJUJEJO?

Koliko si pustite, da vaša negotovost upravlja z vašim počutjem, z vašim zdravjem, zadovoljstvom? Koliko lahkotnosti, radosti in sproščenosti vam jemlje, ker si pustite biti v stanju negotovosti in vseh misli, ki se lepijo na to?

Ste pripravljeni uničiti in razgraditi vse koščke negotovosti, ki vas razjedajo, uničujejo in žalostijo?

Zaživite raje in opustite negotovost do česarkoli. Moj recept skozi življenje je vedno bila izjava »bo že«, ko sem sprejela, da se bo vse uredilo, kot se mora in plavala vsak dan znova. Recite si, da bo vse OK, umirite svoj um in se fokusirajte na tisto, kar vam bo ta negotovost dobrega prinesla. Bodite usmerjeni v vse dobro. Začutite to moč neznanega, negotovega, ki vas lahko popelje v višave, samo sprejmite in veslajte skupaj s tokom.

Negotovost je stanje bitja, ko nam nekaj ni znano, nekaj ne vemo, nismo sigurni ali pridemo v situacijo, ki je za nas kar naenkrat nekaj novega, drugačnega, neznanega ali ni dokončno določena, definirana in je zato ne moremo imeti popolnoma pod kontrolo. Negotovi smo, ko nimamo vajeti samo v svojih rokah in je nekaj odvisno tudi od drugih. Te situacije ljudem povzročajo različna počutja in reakcije.

Malo ljudi ostane mirnih, v stanju ljubezni, dopuščanja in samozavestno zamahne z roko ter si reče »Karkoli me že čaka, zmogel bom.« Malo je takih, ki so sposobni živeti vsak dan sproti in ne glede na negotovost biti hvaležni za tisto, kar imajo in uživajo v tistem, kar jim je ta trenutek omogočeno in se zavestno prepuščajo situacijam neznanega.

Malo je takih, ki se podajo v neznano, z ljubeznijo in sprejmejo negotovost kot dopuščanje, da karkoli se bo zgodilo, bo ok, saj se bo vse odvilo kot se mora.

Pogosto se zgodi, da ljudje v stanju negotovosti uberejo drugo pot. Ker so negotovi, zaščitijo sebe z zidovi, postavijo pred sebe ego, da se bori v njihovem imenu, medtem, ko so sami znotraj ranljivi in negotovi. Ker so brez nadzora in je prizadet njihov čustveni svet, porušena je kontrola nad dogajanjem, situacijo ali nekim odnosom, ne želijo izgubiti svoje integritete in se zato, da bi skrili svojo ranljivost in negotovost, postavijo pokonci, da bi svetu pokazali, da jih ni strah in, da je vse pod kontrolo – njihovo. Ko je v živalskem svetu žival ogrožena, ali nečesa ne pozna, začne renčati, dela se pomembno in ustrahuje.

V tem primeru porabimo toliko energije za to, da dokazujemo, kako smo nedotakljivi, neranljivi in smo vsemu kos, da vzpostavljamo napačno energijo. S tem, ko se borimo s to negotovostjo, nimamo mirne duše, nismo lahkotni in negotovosti povečujemo intenziteto, ustvarjamo še večji prepad z želenim razpletom in ustvarjamo še več negotovosti in napetosti. Če se ta energija ne umiri in ne utiša, iz te situacije, ki je povzročila negotovost, ne more priti nič konstruktivnega, dobrega, lepega. Utrujeni smo, izčrpani, potolčeni, ostanemo sami. Ustvarimo ravno to, kar nismo želeli in zaradi česar smo postali negotovi. Če se borimo proti temu česar nočemo, to še bolj raste in imamo tega še več. Naša negotovost, skrb in dvom ustvarjata še več neželenega.

Na drugi strani pa so ljudje, ki se pogosto povlečejo vase, padejo v depresijo, nemoč in se tiho zaciklajo v misli, ki zaradi negotovosti o nečem ali nekom, še bolj rastejo in se širijo kot snežna kepa, ki se kotali po hribu navzdol. Na prve negotove misli se začnejo lepiti še druge negotove misli, ko na koncu prvotna negotova misel vodi v še večjo negotovost. To povzroča stres, bolečino in stisko. Ko pridemo v situacijo neznanega, novega, nepredvidljivega, se ustrašimo kaj to pomeni, kje smo, kaj storiti, kako reševati. Velika večina v tem primeru obupa, se odmakne iz situacije, zazna v negotovem veliko problemov za reševanje in uspešen cilj, ter tako vrže puško v kuruzo in se raje vrne v svojo znano varno cono, kjer pozna svojo rutino, vse je znano in mirno. Tudi v tem primeru za človeka ni napredka. Ostaja tam, kjer je bil in si ne dopušča, da bi ga nove situacije, nove odločitve, spremembe v svojem delovanju, odločitvah, stališčih in prepričanjih, vodile v neskončne možnosti, ki si jih lahko izbira v vsakem trenutku in bi bile zanj doprinos, katerega se v tem trenutku sploh ne zaveda. Reševanje in sprejemanje negotovosti z ljubeznijo.

Ali se zavedate, da imamo moč in možnost izbirati zase nekaj novega, drugega, drugačnega vsakih 10 sekund? Na vsakem koraku imamo nove možnost, da izberemo zase tisto, kar nam najbolj ustreza ali nam je v določeni situaciji največji doprinos. Morda je to za nekatere egoizem. Vendar, sprašujem vas, ali ni egoizem, da od nekoga pričakuješ, da bo prej poskrbel za druge in za vas, kot za samega sebe? Vseeno pa, da razjasnim. Pri vsem kar se odločate in izbirate zase, naj vas vodi dejstvo, da boste s tem, ko se boste za nekaj odločili, na kakršen koli način doprinos vam in drugim. S svojo vestjo in zavestjo delujemo tako, da smo z našo odločitvijo prispevek sebi in celemu svetu. Če se poslovimo od nekoga, ker za nas ta odnos ne deluje več, naredimo to v dobro vseh, saj je harmonija in razvoj odnosa bistvo prispevka svetu. Če tega ni več, nismo več prispevek niti sebi, niti parterju in ne nazadnje tudi svetu ne.

Pojdite v neznano, četudi vas spremlja rahla negotovost. Poskusite se popolnoma otresti negotovosti. Poskusite živeti vsak trenutek posebej in reševati situacije sproti. Ne glejte v oči neznanemu pregloboko. Kaj se skriva tam v tisti temi na koncu vaše poti, ki je za vas še nevidna ta trenutek, nikoli ne boste videli iz te točke tukaj. S svetilko si svetite predse in si osvetljujte korak za korakom pot po kateri greste. Sledite vašemu vedenju, intuiciji, jasnovidnosti, jasnoslušnosti, ki jih premoremo vsi, če le pustimo, da naš um in ego obmolkneta in začnemo poslušati svojo dušo in telo brez ega, ki nas hoče prepričati in vedno za nas izbira moč, prevlado. Ne malokrat pridemo v situacijo, ko si rečemo: »Sem vedel, da bi moral tako narediti, če bi se le poslušal.«

Tisto kar čutite globoko v sebi, je običajno pravilno. Ko pa je na delu negotovost, se ji izognite v velikem krogu, posvetite se tistemu, kar radi počnete, umirite misli in se fokusirajte na nekaj povsem drugega.

Recite si: »Vse kar povzroča negotovost v mojem življenju, razgrajujem in uničujem neštetokrat. Vse kar mi onemogoča, da bi se stvari razpletle v moje najvišje dobro, naj se uniči in razgradi neštetokrat.«

Bodite pogumni. Vsaka stvar mine, vsaka stvar se razreši in negotovost je le nekaj, s čimer se srečujemo vsak dan. Edina gotovost na tem svetu je negotovost. Za nič ne moremo zagotovo trditi, da se bo zgodilo, dokler se ne zgodi. In ko se zgodi razplet, ni več negotovosti, je le priložnost za korak naprej, usmerjanje v boljše in vse, kar mi smo brez omejitev.

Zapisala Sanja Rehar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.