MOČ MANDALE

Mandala je krožni lik, ki predstavlja vesolje v budistični in hinduistični simboliki. Vsak si lahko izbere tisti lik, ki ga na prvi pogled najbolj pritegne in tako odkrije več o sebi. Na zgornji sliki, ki prikazuje 12 mandal, si po 30 sekundnem opazovanju izberite tisto, ki vam je najbolj všeč oz. vas najbolj pritegne. Vendar pazite, bistvo izbire ne sme temeljiti na tem, da vam je določena mandala najbolj všeč zaradi simetrije, številke pod katero se nahaja ali zato ker vam je enostavno najlepša. Pri opazovanju se morate naslanjati izključno na vaš instinkt. Ko boste izbrali svojo mandalo, si pod sliko preberite razlago vaše mandale.
 1. SKLADNOST
Ta mandala predstavlja popolno ravnotežje yina in yanga, torej moške in ženske energije. Nosi simbol laboda, tistemu, ki jo izbere pa sporoča, da mu je v življenju potrebno ravnotežje (med privatnim in poslovnim življenjem), med lastnimi in tujimi pričakovanji in ravnotežje v smislu skrbi za lastno zdravje. Ta mandala sporoča, da morate več pozornosti posvetit sebi in ne zanemarjati svojih prioritet.
 1. ZDRAVLJENJE
Ta mandala je simbol spiritualne žabe in tistemu,  ki jo je izbral sporoča, naj več pozornosti nameni zdravljenju. To pomeni, da je čas, da pozabite na dogodke iz preteklosti, pozabite na stvari, ki so vas užalile in stvari, ki ste jih zamerili, prekinite odnose, ki nimajo več smisla…Vse te stvari v nas povzročajo škodo. Mandala vam sporoča tudi, da več pozornosti usmerite na trenutne dogodke.
 1. INTUICIJA
Mandalo pod številko 3 simbolizira duh sove, ki ima odlično orientacijo in sposobnost iskanja svetlobe v temi. Tisti, ki jo je izbral se mora zaščititi pred drugimi ljudmi in pastmi, predvsem pa mora sprejemati odločitve na podloga svoje notranje intuicije in lastne modrosti. Prav tako je nujno, da se pred novimi idejami ne zapirate, ampak jih pozorno preučite.
 1. VIZIJA
Četrta mandala ima simbolično energijo belega tigra, tistemu, ki jo je izbral, pa prinaša jasno vizijo v pogledih. Oseba s četrto mandalo, mora nehati fantazirati in se fokusirati na pomembne stvari v življenju. Potrebno se je prizemljiti in prenehati živeti v sanjah.
 1. ODPUŠČANJE
Ta mandala je vodena z elementom vode in govori o tem, da vse kar čutimo, ljubimo in tisto česar se bojimo, oblikuje to kar smo. Njen simbol je pes, ki predstavlja brezpogojno zvestobo, družabnost in občutek pripadnosti. V kolikor ste izbrali to mandalo, potem morate prenehati ignorirati odnose, ki vas mučijo, oprostiti osebam do katerih gojite zamere, se znebiti negativnih občutkov in enostavno greste dalje v življenju.
 1. KOMUNIKACIJA
Ta mandala nosi simbol kita, ki poje na edinstven način in graciozno kaže svojo prisotnost. On nas opominja na to, da moramo pogledati globlje v svojo podzavest in bolje komunicirati samo s sabo in tudi z drugimi. V kolikor ste izbrali to mandalo, potem se morate naučiti kako bolje izkazovati svoje želje in kako bolje izbrati ljudi okoli vas.
 1. DOMIŠLJIJA
Mandalo predstavlja kačji pastir, ki predstavlja sposobnost kreiranja, gledanja na stvari iz drugačnih zornih kotov z navdušenjem in zagonom. V kolikor ste izbrali to mandalo, potem morate dopustiti, da vaša kreativnost pride na plano. Za začetek pa morate zmanjšati negativne misli in skrbi v življenju in če je mogoče, spremeniti stvari v življenju, ki vas utesnjujejo (npr. služba). Morate se ukvarjati s stvarmi, ki vas veselijo in ne dopustiti, da vas vodi strah.
 1. LJUBEZEN
Simbol 8. mandale je morski konjiček, ki je predstavlja sposobnost dajanja, prejemanja in negovanja. Tistega, ki je izbral to mandalo, opominja na vso ljubezen ki jo je imel v življenju in tudi na potrebo po še več ljubezni. Ta plemeniti občutek bo prišel le, če boste pozitivno odprti proti drugim ljudem, saj izolacija ni dobra izbira za vašega duha in težnjo po ljubezni.
 1. SOČUTJE
Ta mandala predstavlja element zraka, njen simbol pa je slon, ki predstavlja sočustvovanje in razumevanje. Tistega, ki je izbral to mandalo, opominja, da se mora bolj povezati z drugimi in ji poskušati bolj razumeti, saj bodo le tako tudi drugi bolje razumeli njega. Vprašajte se, koliko negativnosti prinese v vaše življenje obsojanje in kritiziranje drugih.
 1. MOČ
Simbol 10. mandale je orel, ki predstavlja moč in nekakšen ščit pred nesrečo in žalostjo, ki ju prinaša življenje. V kolikor ste izbrali to mandalo, potem vam duh izraža potrebo po večji moči, saj boste le tako lahko zgradili svoje temelje, s katerimi boste lahko odločneje korakali skozi življenje. Večja moči duha se kaže v obliki vere in zaupanja v sebe.
 1. INSPIRACIJA
Simbol te mandale je pav, ki predstavlja lepoto, občutek ponosa in unikatno perspektivo. Tisti, ki je izbral to mandalo, se mora prenehati bati dati od sebe največ in najbolje kar lahko ponudi. V sebe morate verjeti in nase morate biti ponosni.
 1. ZAŠČITA
Mandala zaščita predstavlja medveda, ki je simbol sigurnosti, moči in zaščite. V trenutkih strahu morate zbrati dovolj moči, da pomagate sebi in drugim, morate pa se tudi naučiti, da za pomoč v situacijah lahko prosite tudi druge. Morate pustiti, da nekdo skrbi za vas, saj to zbudi odnose.

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.