OREHOVO MLEKO

Če želite, da vaše srce in možgani delujejo pravilno in zdravo, je priporočljivo pojesti vsaj pest orehov na dan. Tako vam bodo svetovale babice, dedki in tudi zdravniki.

Orehi so bogati z omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, ki čistijo krvni obtok in preprečujejo nastajanje strdkov, hkrati pa so odlična preventiva proti srčnemu infarktu in možganski kapi.

Poleg vseh pozitivnih funkcij, delujejo tudi kot močan antioksidant, saj vsebujejo velike količine vitamina E, hkrati pa vsebujejo tudi visoko koncentracijo vitamina B, mineralov, fosforja, magnezija, bakra, cinka in železa. Zaradi svoje visoke kaloričnosti (imajo 15% beljakovin v sestavi), so zelo primerni za prehrano v obdobju razvoja. Odlični so za pripravo številnih solat, omak, piškotov in tort in tudi orehovega mleka.

Priprava orehovega mleka je izjemno preprosta, poleg tega pa zelo pozitivno vpliva na zdravje ljudi. Je veliko bolj koristno kot kravje mleko, ima boljši okus kot sojino mleko, v primerjavi s surovimi orehi pa je tudi lažje prebavljiv. Kot bogat vir kalcija, magnezija, fosforja in maščobnih kislin, predstavlja orehovo mleko pravo energijsko bombo. Deluje poživljajoče, revitalizira naše telo, pomaga odpravljati simptome dolgotrajne izčrpanosti in splošne oslabelosti. Spodbuja tudi živčni sistem, saj aktivira možganske celice in izboljšuje spomin.

Vas zanima recept, ki je tako preprost, da ga lahko vsak uporabi v svoji kuhinji?

Sestavine:

12 orehov

1 kislo jabolko

1 skodelica vode

1 žlica medu

Priprava:

Očiščene orehe prelijemo z vodo, dodamo med in olupljeno in narezano jabolko. Vse to zmiksajte in precedite. Nastalo mleko dajte v hladilnik in ga pijte zgolj ohlajenega.

*Sestavine, ki so ostale na cedilu, pa lahko pojeste z žličko 🙂

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.