SVET KAMNOV KRISTALOV

Svet kamnov kristalov

Kristali in poldragi kamni so magično darilo narave. So naravne kamnite formacije, cenjene zaradi svoje edinstvene oblike, teksture in svetilnosti. Ljudje se že od pradavnine navdušujejo nad njihovo lepoto. Vse civilizacije so polne mitov in legend o neverjetni moči kristalov. Njihovih zdravilnih in nadnaravnih lastnosti so se zavedali že v starem Egiptu, na Kitajskem in na Atlantidi.

Znano je, da so kristali, ki jih nosimo pri sebi, odlična pomoč pri zdravljenju različnih bolezni.

V današnjem času se vedno bolj se zavedamo izjemnih učinkov, ki jih imajo poldragi kamni in kristali na naše zdravje. Zdravljenje s kristali in poldragimi kamnih imenujemo kristaloterapija in je v veliko pomoč pri zdravljenju energetskih blokad, pri stimulaciji refleksnih točk, pri čiščenju avre in čaker, masaži in še bi lahko naštevali. Kristali učinkujejo zaradi svojih vibracij in močnega energetskega polja, ki ga ustvarjajo.

Ko izbiramo kristal zase, se moramo prepustiti, da nas na nek način kristal pritegne. Tudi če kristal kupujete za določen namen, vam mora biti všeč.

Poldrage kamne in minerale lahko nosimo kot nakit ( obesek, prstan, uhani), lahko pa jih imamo kjerkoli pri sebi ( v torbici, žepu, v denarnici …)

Pomembno je, da za poldrage kamne in kristale lepo skrbimo in jih redno čistimo.

Kdaj čistimo kristale, da očistimo negativno energijo:

 1. ko kupimo ali dobimo nov kristal,
 2. če imate kristal že nekaj časa in ga še niste očistili,
 3. če kristal nosite pri sebi skozi ves dan ( v žepu, torbici, denarnici, kot obesek…)
 4. če ste kristal uporabljali za uravnoteženje čaker,
 5. vsaj enkrat mesečno (svetujemo ob polni luni),
 6. če je bil nekdo drug v neposrednem stiku z vašim kristalom,
 7. ter po občutku, če mislite, da kristal potrebuje čiščenje.

Kako čistimo kristale:

 • Čiščenje kamnov in kristalov z vodo.Kamen oz. kristal držimo pod tekočo vodo vsaj 30 sekund.
 • S kadili lahko zelo učinkovito očistite vse vrste kristalov. Priporočamo uporabo belega žajblja, sandalovino in druga kadila ter kadilne mešanice. Kristale izpostavite dimu iz kadila za vsaj 20 sekund.
 • Čiščenje s sončno svetlobo. Kristal postavimo za nekaj ur na sonce, da se očisti in spet napolni z univerzalno energijo. (Kristalov ne puščajte predolgo na soncu, saj lahko zbledijo.)
 • Čiščenje in polnjenje kristalov ob lunini svetlobi. Ob polni luni postavite kristale na okensko polico ali pa direktno na zemljo. Ta postopekše posebej priporočljiva za tiste kristale, ki niso primerni za čiščenje v vodi.
 • Za čiščenje kristalov lahko uporabimo tudi določene kristale in poldrage kamne. Odlični čistilci kristalov sokamena strela, ametist, selenit in hematit. Dovolj je, da kristale, ki jih želimo očistiti postavimo v bližino omenjenih kristalov za nekaj časa ( cca 1 uro).
 • Kristale lahko očistimo tudi z zvokom. Priporočamo tibetanske pojoče sklede, saj se ob udarcih palic ob skledo razvijejo pomirjujoči in čistilni toni. Kristale postavite v bližino pojoče sklede.

Kristali in poldragi kamni so zelo osebna stvar, zato vam svetujemo, da izdelkov s kristali oz. kamnov ne posojate drugim.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.