VNETJE SINUSOV

Vnetje sinusov je nadležno in dolgotrajno vnetje, ki prizadene tako odrasle kot otroke. Tisti, ki ste ga že doživeli bi znali povedati, da je lahko bolečina zelo močna. Boli lahko cel obraz, najbolj boleče je področje okoli nosu, oči, ličnice.

Vnetje sinusov oz. sinusitis je vnetje oz. otekanje tkiva sluznice, ki obroblja sinuse. Vnetje je podobno običajnemu prehladu, traja pa veliko dlje kot samo nekaj dni, lahko tudi cel mesec. Zanj so značilne močnejše bolečine in obsežen rumenozelen izcedek, lahko pa ga spremlja tudi vročina, utrujenost, slab zadah in bolečine v dlesnih.

Vnetje sinusov ali sinusitis lahko v večini primerov pozdravite sami, na naraven način. V primeru, da pa se simptomi ne bi izboljšali v tednu dni, pa morate obiskati zdravnika.

 

KAKO POZDRAVITI VNETJE SINUSOV NA NARAVEN NAČIN? 

 

1. ZDRAVLJENJE JALA NETI KRIYA – Z NETI POSODICO  
Priporočljivo zdravljenje sinusov s posebno posodico, ki je po obliki podobna čajniku – NETI POSODICA. Samemu zdravljenju z izpiranjem nosu se reče Jala neti kryia. 

neti_posodica_za_vnetje_sinusov

 

Uporaba: pri katerem žličko himalajske ali pa domače kuhinjske soli raztopite v pol litra vode, katero nalijete v neti posodico.

 

Postopek: Tulec, ki moli stran od neti posodice naslonite na levo nosnico in glavo rahlo nagnete naprej in desno, da je nosnica na katero je naslonjen tulec rahlo dvignjena. Voda bo stekla skozi nosni kanal do samega korena nosu in skozi drugo nosnico bo pritekla ven. Pri tem zaprete prehod v ustno votlino. Na ta način boste očistili sluz in odstranili mikrobe, sluznico pa boste navlažili.
Po končanem postopku izpiranja morate iz nosu izpihati vso vodo.
Priporočamo, da postopek ponavljate večkrat dnevno, da bo učinek čimhitrejši. Obvezno pa morate to storiti vsako jutro.

 

 

 

2. INHALACIJE

Pripravite si lahko solno kopel za nos ali pa kopel z eteričnim oljem čajevca. V liter vroče vode dodate 1 veliko žlico soli oziroma nekaj kapljic eteričnega olja čajevca. Glavo imejte pokrito nad posodo s kopeljo, vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta.

 

3. GRETJE SINUSOV
Pripravite si tople blazinice in jih polagajte na boleči predel (koren nosu, ličnice in oči).

 

4. JABOLČNI KIS
Jabolčni kis redči sluz, zato siv času vnetja sinusov pripravite mešanico vode z jabolčnim kisom. V 2dcl vode dodajte 1 čajno žličko jabolčnega kis in spijte večkrat dnevno.

 

5. ANTIOKSIDANTI 

antioksidanti_vnetje_sinusov

 

 

 

 

 

 

 

Poskrbite za zdravo prehrano, ki je bogata z antioksidanti. Način kako ugotoviti, katera živila vsebujejo največ antioksidantov je zelo enostaven. Največ antioksidantov boste v telo v nesli, če boste jedli temo zeleno zelenjavo, rumeno rdeče sadje, avokado in oreščke.

 

Preverite lahko tudi ponudbo himalajske soli, ki Je veliko boljša in priporočljiva, kot tradicionalna jodirana sol, znana pa je tudi pod imenom belo zlato.

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.