Vodnik po zdravilnih kristalih za vaše hišne ljubljenčke!

5 najboljših kristalov za vaše ljubljenčke

Kristali zagotavljajo močno in naravno metodo zdravljenja naših ljubljenih živalskih prijateljev. Vendar, preden začnete s kakršnim koli zdravljenjem vašega ljubljenčka s kristali, morate najprej poskrbeti zase. Prepričajte se, da ste mirni, uravnoteženi in prizemljeni.

Vse vaše dvome ali strahove bo vaš ljubljenček zaznal močneje, saj jih bo kristal še okrepil.

Katere kristale priporočamo za hišne ljubljenčke

Čeprav obstaja neskončno število kristalov, ki jih lahko izberete za svojega ljubljenčka, je tukaj pet najbolj priljubljenih.

Ne pozabite očistiti, napolniti in programirati kristalov, preden jih uporabite v zdravilne namene.

 

Jantar

Jantar –  se pogosto uporablja za lajšanje simptomov alergij pri hišnih ljubljenčkih, prebavnih težav ali raznih okužb. Prinaša pomirjujočo energijo starejšim ljubljenčkom. Pazite, da ga ne prežvečijo, saj je jantar zelo krhek in ga je enostavno zaužiti. Za masažo lahko uporabimo tudi posamezne kamne jantarja ali nanizane na vrvici ( kot ogrlica). Z njimi izvajamo masažo trebuščka oz. prizadetega področja.

Kamena strela

Kamena strela –  se priporoča za pospešitev procesa celjenja in krepitev imunskega sistema. Je tudi dodatna moč, ki jo vaš ljubljenček potrebuje za samozdravljenje. Na ovratnico mu pripnite obesek s kameno strelo ali mu pod blazino položite kamen kamene strele oz. obelisk.

Črni turmalin

Črni turmalin – je odličen zaščitni kristal in lahko pomaga uravnovesiti telesno in čustveno dobro počutje vašega ljubljenčka. Je vaš ljubljenček občutljiv na okolico, ga ustrahujejo druge živali v hiši ali zunaj? Je  dovzeten za poškodbe? Uporabite črni turmalin, da preprečite te neželene vibracije. Na ovratnico mu pripnite črni turmalin ali ga postavite blizu njegovega najljubšega prostora.

Selenit

Selenit – je kristal, ki bo varoval avro vašega ljubljenčka pred neželenimi energijami. Še posebej, ga priporočamo, če je njegovo počutje šibko ali deluje odsotno.  Tako kot jantar je tudi selenit krhek kamen, zato pazite, da ga ne zgrize. Priporočamo vam, da s selenitno palico ali kamnom nežno masirate po njegovem kožuščku. 

Ametist

Ametist – Ko vaš ljubljenček potrebuje pomoč pri sprostitvi ali kaže znake ločitvene tesnobe, je dobro imeti pri roki kristal ametist. Če boste imeli v prostoru kjer se vaš ljubljenček zadržuje, geodo ali kroglo iz ametista bo ta olajšala žalost, zmanjša strah in celo pomaga pri napadih panike. 

Kako izbrati pravi kristal za vašega ljubljenčka?


Tako kot pri izbiri kristalov zase, tudi pri izbiri za vaše hišne ljubljenčke ni določenih standardov ali strogih pravil. Pri izbiri kristalov za nekoga drugega lahko nastanejo težave. Po navadi se sprašujemo, ali je naša odločitev oz, naš izbor pravilen, ali bo kristal primeren, …. Pri izboru kristala za vašega ljubljenčka boste morali poslušati vašo intuicijo. Če svoje intuicije ne »slišite«, boste morda morali najprej okrepiti svojo čakro tretjega očesa.

Vaš kosmati (ali luskasti) prijatelj vam ne more povedati, kdaj začuti vibracije ali kdaj ste našli popoln kristal zanj, zato je tukaj nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali izbrati prave kristale: 

1. Naj vaš ljubljenček opravi preizkus. Pripravite nekaj kristalov. Enega za drugim položite med prednje tace. Ne dovolite jim, da bi kristale grizel.

2. Opazujte reakcijo vašega ljubljenčka na kristal. Če na kristal ne bo reagiral, ta zanj ni pravi. Če pa se začnejo sproščati, morda zaspijo ali se želijo valjati po kristalu, ste našli pravega. Opazili boste morda tudi, da se jim iz ust cedijo sline, to kaže na to, da mu kristal odgovarja.

3. Poskusite odstraniti kristal in opazujte, kakšna bo njegova reakcija. Če ga začnejo iskati, ga želijo imeti v bližini, po tem lahko sklepamo, da ste našli pravi kristal za vašega ljubljenčka. 

V primeru, da je vaš ljubljenček izbral več kristalov, jih lahko uporabljate izmenično.

Zdaj, ko imate zbran kristal oziroma kristale, se lahko lotite zdravljenja!

Ne glede na to, kako želite uporabiti svoje kristale, aktivirajte svoje namene zdravljenja in vaš štirinožni prijatelj bo začutil vašo ljubezen in skrb.

Kako uporabljate kristale?

Odvisno od temperamenta vašega ljubljenčka lahko kristale uporabite neposredno ali posredno.

Bolj živahnihišni ljubljenčki se bodo želeli igrati in gristi kamne. V tem primeru izberite metodo, kot je pitje vode obogatene s kristali (energizirana voda) ali postavljanje geod, kamnov ali obeliskov v njihov prostor, vendar izven njihovega dosega.

Bolj umirjenim hišnim ljubljenčkom obesimo kristale na ovratnico ali kupimo ovratnico s kristali. Kristale lahko namestimo pod njihovo ležišče.   

Predstavljamo vam nekaj ritualov, ki bodo v pomoč pri boljšemu počutju vašega ljubljenčka:

  • Pod ležišče postavite ustrezen kristal glede na potrebe vašega ljubljenčka. Naslednja dva tedna spremljajte njegovo stanje. Že v nekaj dneh boste zaznati prve spremembe. Če ste izbrali pravi kristal boste hitro opazili izboljšanje v njihovem vedenju ali zdravju.
  • Vzemite kristalno palico ali obelisk in z njo v smeri urinega kazalca, potujte nad vašim ljubljenčkom. Gibajte se počasi in bodite sp
    roščeni, da se bo vaš ljubljenček počutil enako. Med tem opazujte obnašanje vašega štirinožnega prijatelja. Svoja čustva bo izražal z gibanjem, zato bodite pozorni, če želi več energije ali se od nje odmika.
  • Namestite majhen kristalni obesek na ovratnico svojega ljubljenčka ali kupite ovratnico za hišne ljubljenčke s kristali.
  • Dodajte čisti kristal v skledo z vodo vašega hišnega ljubljenčka, da energijsko poživite njegovo vodo in mu tako pomagate pri prebavi. Pazite, da kristal pravočasno vzamete iz posodice.
  • Aktivirajte kristal s sončno energijo in položite topel kristal na obolelo mesto vašega ljubljenčka. V primeru otekline lahko kameno strelo vstavite v vrečko z ledom in z njo poskusite zmanjšati oteklino.
  • Uporabite kamen za pomiritev (worry stone)  ali kristalno paličico in z njo nežno masirajte svojega ljubljenčka. Odlična metoda za zaspane inpuhaste ljubljenčke. Kmalu boste slišali kako predejo in uživajo v blagodejni pozitivni energiji.

Kristalna energija je lahko zelo močna in so živali nanjo zelo občutljive, poskusite z različnimi kristali,  da ugotovite, kateri jim ustreza.

Radi imamo vse hišne ljubljenčke!

Nihče ne želi, da se njihov štirinožni prijatelj počuti slabo, vendar se tudi to zgodi. Velikokrat to opazimo šele takrat, ko za njih postane zelo boleče. 

Živali čutijo bolečino dokaj podobno kot človek, sicer z zelo različnim bolečinskim pragom, ki je pogojen z vrsto živali, pasmo, starostjo, vendar bolečino čutijo vse živali. Na primer, psi imajo podobno razvit živčni sistem kot ljudje, zato lahko predvidevamo, da čuti bolečino tako, kot bi jo čutil človek v podobni situaciji.

Uporaba kristalov za preprečevanje slabega počutja je odličen način za ohranjanje zdravja vaših ljubljenčkov.

Tako kot ljudem lahko energija iz kristalov hišnim ljubljenčkom sprosti in zagotovi določene zdravilne energije, ki jih ni mogoče kupiti v obliki tablet.

Čeprav so kristali odličen dodatek, ki pripomore k boljšemu počutju, ni nadomestilo za veterinarski nasvet ali obisk veterinarja.

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.